Prethodni članak
Sljedeći članak

Malverzacija teška 2,2 milijuna kuna u zastaru

Doktorica Vesna Filipović - Hitrec, žena bivšeg zagorskog župana i saborskog zastupnika Želimira Hitreca i nekadašnja kr


Doktorica Vesna Filipović - Hitrec, žena bivšeg zagorskog župana i saborskog zastupnika Želimira Hitreca i nekadašnja krapinska dogradonačelnica, najvjerojatnije će biti oslobođena odgovornost u slučaju zloporaba u Domu Zdravlja u Krapini jer kazneno djelo za koje se tereti za tri dana odlazi u apsolutnu zastaru.

Naime, dr. Filipović - Hitrec tereti se za nesavjestan rad u službi, odnosno da je od 1997. do 2000. godine kao ravnateljica krapinskog Doma zdravlja nije dobro nadzirala glavnu medicinsku sestru Zdenku Hlebec.

Predsjednik vijeća Županijskog suda u Zlataru Tomislav Ivanda u ponedjeljak na traženje tužiteljstva razdvojo postupak u odnosu na trećeokrivljenu doktoricu Vesnu Filipović - Hitrec, koja se i nije pojavila na sudu zbog bolesti. Njoj će se sada suditi u skraćenom postupku i prema procjeni upućenih bit će oslobođena krivnje.

Ovo je još jedan u nizu obrata u dvoipolgodišnjem suđenju za navodne malverzacije u zdravstvenoj ustanovi, u zagorskoj prijestolnici, teške 2,2 milijuna kuna. Naime, Hlebec se optužuje da je naručivala, a Dom zdravlja plaćao milijunske iznose za lijekove i medicinski materijal koji nikad nisu stigli u krapinske ambulante.

Ovo je suđenje imalo i buran početak kad je na otvaranju rasprave odvjetnik Filipović - Hitrec, Josip Zubić, zatražio izuzeće cijelog zagorskog tužiteljstva zbog njihova nastupa u Latinici , a vezeno uz slučaj. Uslijedilo je maratonsko suđenju na kojemu su saslušavani brojni liječnici, medicinske sestre, djelatnici računovodstva, poslovni partneri Doma zdravlja i vještaci.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook