Prethodni članak
Sljedeći članak

Manje sunca, više magle

Stabilno vrijeme s temperaturama višim od prosječnih nastavit će se i ovaj tjedan


Stabilno vrijeme s temperaturama višim od prosječnih nastavit će se i ovaj tjedan. Uobičajeno više sunca bit će na Jadranu, osobito na njegovu južnom dijelu, dok će u unutrašnjosti biti dugotrajnije magle i niske naoblake o kojima će ovisiti dnevni maksimalci koji će u nekim krajevima dosezati 17°C.
Vezane teme

U utorak će u unutrašnjosti biti magle i niske naoblake koja se mjestimice može zadržati veći dio dana, a kraća sunčana razdoblja moguća su poslijepodne. Na Jadranu će biti barem djelomice sunčano, povremeno uz nešto više oblaka, uglavnom na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, u gorju povremeno umjeren jugozapadnjak a na Jadranu ujutro i navečer slab burin, tijekom dana slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, a ujutro je moguća mjestimična magla ili niska naoblaka. Sredinom dana i u rano poslijepodne moguća su povremena sunčana razdoblja. Na Jadranu će biti djelomice do pretežno sunčano. Na sjevernom djelu prijepodne će povremeno biti više oblaka. U unutrašnjosti će biti tiho ili će puhati slab vjetar, a na Jadranu slaba bura i sjeverozapadnjak koji će na otvorenom moru Dalmacije biti povremeno i umjeren. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 10, a na Jadranu od 13 do 17 °C.

U četvrtak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti umjereno, povremeno i pretežno oblačno. Ujutro je u unutrašnjosti moguća mjestimična magla, a ponegdje i slaba rosulja. U Dalmaciji će biti djelomice, na krajnjem jugu i pretežno sunčano. Vjetar će posvuda biti slab, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 17 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima stabilno vrijeme nastavlja se i dalje. Na Jadranu i u gorju unutrašnjosti bit će uglavnom djelomice do pretežno sunčano, dok će u nizinama unutrašnjosti i dalje biti moguće dugotrajne magle ili niske naoblake. Dnevni hod temperatura u unutrašnjosti će ovisiti o dugotrajnosti magle i niske naoblake.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook