Prethodni članak
Sljedeći članak

Markotić odgovorila na pitanje je li tko izliječen od koronavirusa dobio povrat bolesti

Danas je na presici Nacionalnog stožera objavljeno kako su u jednom danu ozdravile 92 osobe što je ukupna brojka od 323 izliječenih


Danas je na presici Nacionalnog stožera objavljeno kako su u jednom danu ozdravile 92 osobe što je ukupna brojka od 323 izliječenih od koronavirusa u Hrvatskoj. Novinari su ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dr. Alemku Markotić pitali kako su naši ozdravljeni pacijenti te ima li recidiva.

- Nemamo podataka da je netko dobio povrat bolesti. Ono što se zove recidiv u drugim zemljama, treba biti oprezan s tim da vidimo o čemu se točno radi. U početku same epidemije ljudi s blažim oblikom bolesti bi se otpustili dosta rano i onda bi se javili s pogoršanjem odnosno novom bolešću. A to nije bio povrat, nego samo pogoršanje. Sve informacije o recidivima uzimamo s rezervom. Dosta dugo nalaz može biti pozitivan, i sam bris ne mora značiti da je u tom trenutku virus aktiva. Naši bolesnici su 28 dana pod kontrolom. U Hrvatskoj nemam informacija o recidivu. Ali vidjeli smo da imamo blagu bolest i onda da se stanje pogorša", rekla je Markotić – prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook