Prethodni članak
Sljedeći članak

Mate Rimac uživo na Indexu priznao kazneno djelo?


Foto: Screenshoot Index.hr

Od 12:30 šef Rimac Grupe Mate Rimac i šef Vernea Marko Pejković gostuju na Indexu u velikom intervjuu o robotaksijima koji vodi Indexov novinar Ilko Ćimić.

Ćimić ih je, među ostalim, upitao o hrvatskoj registarskoj tablici koja je bila na robotaksiju na predstavljanju premda je riječ o nefukncionalnom autu. 

"Slike tog auta su išle u cijeli svijet. Nije to prava tablica, to smo mi napravili", rekao je Rimac. 

Ćimić je uzvratio: "Znate da se to ne smije raditi..."

"Namjera je da pokažemo da će se ovo raditi iz Hrvatske. Ako smo nešto pogriješili, snosit ćemo posljedice. Namjera je bila da pokažemo da dolazimo iz Hrvatske, da će se ovo raditi u Hrvatskoj...", rekao je. 

"Auto s tom tablicom nije bio na javnom mjestu", dodao je Rimac. "Šta bi vi radije da nije imao hrvatske tablice?", rekao je.

Inače, registarske oznake, odnosno, tablice na automobilima tretiraju se kao službene isprave Republike Hrvatske i ovo što je Rimac napravio policija bi mogla okarakterizirati kao kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Hoće li to tako i biti, ovisi o tome hoće li mu se uzeti u obzir činjenica da je to bilo u promotivne svrhe i da vozilo s tim oznakama, iako se pojavilo u javnosti, nije bilo u prometu, niti na javnoj površini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook