Prethodni članak
Sljedeći članak

Melanija, mlada zagorska pjevačka nada: 'Osjećam da je scena stvorena za mene'

Melanija Šlogar (15) vrlo je pozitivna i ambiciozna djevojka sa velikim snovima koje polako ostvaruje, a publiku osvaja svojim vrlo emotivnim nastupima


Ova skromna i samozatajna učenica 2. razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku glazbom se bavi od najranije dobi. – Od kada znam za sebe pjevam. Završila sam tri godine klavira u glazbenoj školi, a svirati gitaru već drugu godinu sama učim. Uvijek sam grabila svaku priliku da pokažem nešto u čemu zaista smatram da sam dobra, pa sam tako nastupala na lokalnim, školskim i nekim malo prestižnijim nastupima i natjecanjima u Hrvatskoj i Sloveniji – ukratko nam se predstavila Melanija.


Emocionalno kroz glazbu
Svoje „vatreno krštenje“ što se nastupa tiče imala je vrlo rano, s tek navršenih pet godina, a otada je nastupila na više festivala. – Istaknula bih svoje sudjelovanje na dječjem festivalu “MALI KAJ” na kojem sam imala priliku biti 2020. i 2021. godine. Nastup sa festivala 2021. godine će mi zauvijek ostati u sjećanju kao nastup na kojem sam po prvi put osjetila svoj samostalni napredak i da je scena zbilja stvorena za mene. Pomalo je ironično da sam od njega skoro odustala zbog manjka samopouzdanja. Pjevala sam pjesmu “Da sem ti z lasima zvezala roke” – prisjetila se naša simpatična sugovornica.

Specifičan glas
Melanija najviše sluša rock glazbu, ali se može pronaći i u drugim glazbenim pravcima, ovisno o trenutnom raspoloženju. – Svoj glas smatram iskreno dosta specifičnim jer imam neku jaku boju glasa koja i nije baš tipična. Također smatram se specifičnom jer tijekom pjevanja određene pjesme uvijek radim na tome da dam svaku emociju iz sebe koja je naravno potrebna, jer nikada nisam bila vješta u emocionalnom izražavanju na bilo koji način osim kroz glazbu. Pljesak publike mi je uvijek onaj vrhunac doživljaja oko cijelog nastupa gdje znam da sam uspjela. Na sreću nikada još do sada nisam imala neugodnih iskustava s publikom, ali naravno nađe se pojedinaca uglavnom onih čije mi mišljenje nikada neće trebati pa se ne pokušavam obeshrabriti – ispričala nam je mlada pjevačica.


Podrška obitelji i prijatelja
Najveća podrška na njenom glazbenom putu, kaže Melanija, su prijateljica Karla Lojen s kojom odmalena pjeva i s kojom danas ostvaruje dječje snove te najbolja prijateljica Mihaela. – Obitelj mi je također uvijek bila podrška, ali vjerojatno kao i svaki roditelji koji za svoju djecu žele najbolje ponekad moje ciljeve o glazbi ne shvaćaju ozbiljno. Oduvijek mi je bio san biti pjevačica, jednostavno se ne mogu u potpunosti sretna zamisliti u ničemu drugome osim u tome. Sa strane pišem i skladam svoje pjesme koje, duboko se nadam, će biti objavljene. Kao što sam i do sada, probijat ću se polako i nastupati i pjevati gdje god mi je prilika. Duboko se nadam glazbenoj karijeri, možda biti u nekom bendu. Vjerujem da ću uspjeti – kaže Melanija kojoj želimo da se snovi o uspješnoj glazbenoj karijeri doista i ostvare.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook