Prethodni članak

Metorolog najavio promjenu vremena: Trajat će tjedan dana


Foto: Pixsell

Ood nedjelje nas očekuje promjena vremena, odnosno sunčano vrijeme, koje će potrajati možda i do idućeg vikenda, prognozira meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Sutra ujutro možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom kišom, posebno na Jadranu i u njegovoj blizini, dok će u unutrašnjosti padaline biti rjeđe.

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako, a prema otvorenom moru i olujno jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti kreću se između 8 i 12 stupnjeva, dok će na Jadranu biti od 16 do 20 stupnjeva.

Sutra poslijepodne središnja Hrvatska bit će pretežno oblačna, uz povremene mogućnosti za malo kiše. Vjetar će biti slab, a temperature će se kretati od 12 do 15 stupnjeva.


U Slavoniji i Baranji očekuje se također promjenjivo vrijeme. Bit će dijelom sunčano, a dijelom oblačno, uz rijetke kapljice kiše. Puhat će slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar, a temperatura će biti oko 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj kiša će biti najčešća pojava. Mogući su i pljuskovi s grmljavinom na moru. Vjetar će biti umjeren i jak, s olujnim jugom prema otvorenom moru, dok će uz obalu puhati malo bure i istočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura u gorju iznosit će od 12 do 15, a na sjevernom Jadranu od 18 do 21 stupnja.

Dalmacija će imati promjenjivo oblačno vrijeme, s povremenim kišama ili pljuskovima i grmljavinom. Jugo će biti umjereno, jako i olujno, a temperature će se kretati od 20 do 24 stupnja, prognozira meteorolog Nove TV.

 

Od nedjelje će mnogi kopneni dijelovi biti sunčani
Tijekom vikenda vrijeme na kopnu će postupno biti sunčanije, osobito u unutrašnjosti, dok će u gorju povremeno još padati kiša.

Od nedjelje će mnogi kopneni dijelovi biti sunčani. Temperatura se neće značajno mijenjati – danju će biti malo toplije, a ujutro hladnije. U ponedjeljak ujutro na kopnu će biti magle.

Na Jadranu u nedjelju postoji mogućnost slabih kiša, no one će biti rijetke i uglavnom do sredine dana. U subotu će biti nestabilno s pljuskovima.

Nedjelja poslijepodne donosi dijelom sunčano vrijeme, a ponedjeljak pretežno sunčano. Jugo će puhati, no već u subotu na sjevernom dijelu počet će okretati na buru, koja će se do kraja vikenda proširiti cijelom obalom. Dnevne temperature neće se značajno mijenjati, dok će jutra u sljedećem tjednu biti malo hladnija.

Veći dio sljedećeg tjedna vrijeme će biti djelomice sunčano, s mogućom jutarnjom maglom na kopnu. Kiša će biti rijetka, a može se očekivati tek u drugoj polovini tjedna ili pred vikend, prognozira Darijo Brzoja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook