Prethodni članak
Sljedeći članak

Miketićevi svjedoci zaobilaze sud


Zbog nedolaska na sud svjedoka Josipa Svetića iz Rijeke, na zlatarskome županijskom sudu za svibanj je odgođeno suđenj



Zbog nedolaska na sud svjedoka Josipa Svetića iz Rijeke, na zlatarskome županijskom sudu za svibanj je odgođeno suđenje Željku Miketiću (48), poznatom poduzetniku iz Donje Stubice.

Predsjednik vijeća Tomislav Juriša prvo je posumnjao da je Josip Svetić onaj isti uhićeni uprije dva tjedna u Rijeci zbog osnovane sumnje za ubojstvo.

Svetići su imali čak isto ime oca, ali se ispostavilo da »Miketićev« nije uhićeni osumnjičenik zvani Debeli Joso i da je tri godine mlađi. Sudsko vijeće odlučilo je provjeriti je li zadnji puta Svetiću uredno uručen poziv, a ako jest, onda će ga na sljedeću raspravu dopratiti policija.

Tako Miketiću ponovno nije završilo suđenje i izrečena mu presuda jer se mora ispitati svjedok zbog promijenjene optužnice. U nedavno izmijenjenoj optužnici tvrdi se da je Miketić zlorabio 1,299.000 kuna od prodaje automobila koje navodno nije polagao na račun poduzeća Miketić d.o.o. kojemu je bio stopostotni vlasnik, već ga je zadržavao za sebe.

No, tijekom tog dugotrajnog postupka Miketić i njegov braniteljski dvojac, Ante Madunić i Mate Matić, ponavljali su da Miketić za sebe nije zadržao ni lipe, te čak da nije uzimao ni proviziju od pet posto za posredovanje kod kupoprodaje automobila. Također je više puta istaknuto da Miketić državi nije ostao dužan niti lipe za carinu i porez na automobile, već ih je uredno platio iz svoga džepa.

Tako je i stečajni upravitelj njegova poduzeća na sudu Miketiću i priznao potraživanja prema njegovu poduzeću od oko 400.000 kuna. Miketić je na izdržavanju troipolgodišnje zatvorske kazne u požeškoj kaznionici zbog prijevara jer je osuđen da je primao novčane uloge pojedinaca, među kojima je bilo i poznatih Hrvata, iako je znao da zbog financijskih teškoća novac neće uspjeti vratiti.

Miketić je više puta ponovio da bi, kad bi mu svi njegovi dužnici vratili novac i kad bi on vratio svoje dugove, bio još u »debelome« plusu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook