Prethodni članak
Sljedeći članak

Crobarometar: Milanović najnepopularniji premijer, HDZ-ova koalicija vodi 10 posto

Prema redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometra za Dnevnik Nove TV, kojeg provodi Ipsos Puls na 986 ispitanika HDZ-u i u lipnju raste popularnost, dok SDP nastavlja padati...


Prema redovitom mjesečnom istraživanju Crobarometra za Dnevnik Nove TV, kojeg provodi Ipsos Puls na 986 ispitanika HDZ-u i u lipnju raste popularnost, dok SDP nastavlja padati

Prema rezultatima istraživanja, HDZ je u lipnju podržavala četvrtina birača, točnije njih 25,5 posto. Time je HDZ dodatno povećao svoju prednost nad SDP-om, koji ima potporu 17,4 posto birača.

HDZ-ov blok 10 posto ispred Kukuriku koalicije

Što se tiče koalicijskih preferencija, HDZ i njegov desni blok uživaju potporu čak deset posto više birača od Kukuriku koalicije. Za koaliciju HDZ-a glasalo bi 32,5 posto birača, dok Kukuriku koaliciju podupire 23,4 posto birača. Slijedi ORaH Mirele Holy s potporom od 13,6 posto te Laburisti s 4,5 posto. Bandićevu listu podržava 4,7 posto građana.

Blok umirovljenika je na 3,7 posto, HSS na 3,6 posto, HDSSB na 2,7 posto, a Hrast ima potporu od 2,7 posto. HSP Ante Starčević uživa potporu od 2,5 posto, a HNS 2,3 posto. Ostale stranke imaju potporu od 7,7 posto birača, a neodlučnih je 10 posto birača.

Nikad manja potpora Vladi

Od početka mandata Vlada Zorana Milanovića bilježi najmanju potporu građana. Vladine poteze podržava svega 13 posto birača, a čak 79 posto birača na vjeruje Milanoviću i njegovim ministrima.

Pesimizam građana raste iz mjeseca u mjesec. Nezadovoljni su Vladinom politikom i njih čak 83,3 posto smatra da Milanović i ekipa vode zemlju u lošem smjeru.

Usprkos tome, 55 posto birača vjeruje da će Vlada ipak uspjeti odraditi mandat do kraja, dok njih 33 posto misli da će doći do prijevremenih izbora.

Milanović najnepopularniji premijer!

Milanović je u lipnju i službeno postao najnepopularniji političar s potporom od svega 18 posto birača. Time je Milanović postao i najomraženiji premijer. Karamarko drži drugo mjesto na listi najnepopularnijih političara s podrškom 23 posto birača.

Lstu najpopularnijih predvodi Josipović sa 68 posto, slijedi Mirela Holy sa 67, dok Ružu Tomašić podržava 40 posto birača. Na trećem mjestu po popularnosti je Josip Leko s potporom od 44 posto. Dragutin Lesar gubi potporu - o njemu pozitivno mišljenje ima 41 posto birača. I Vesna Pusić je izgubila potporu birača te je uz nju sada 30 posto birača.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook