Prethodni članak
Sljedeći članak

Milivoj Škvorc službeno kandidat HDZ-a za župana


Dugo se naslućivalo, pa gotovo i znalo da će Milivoj Škvorc, saborski zastupnik i četiri mandata načelnik općine Tuhel



Dugo se naslućivalo, pa gotovo i znalo da će Milivoj Škvorc, saborski zastupnik i četiri mandata načelnik općine Tuhelj, u predstojećim lokalnim izborima krenuti u utrku za župana Krapinsko-zagorske županije. Konačna odluka o tome pala je nakon dogovorene koalicije HDZ-a s HSS-om, HSLS-om i ZS-om. Pregovori su se bazirali na usklađivanju programa i dogovora o partnerskim odnosima u vođenju županije, ali još nisu okončani, jer se još uvijek razgovara o kadrovskoj križaljci: tko će dati zamjenika župana, a tko zaposjesti pozicije od 1 do 51 na izbornoj listi za županijsku skupštinu.

Cilj: detektirati pa ispraviti

Što želi ostvariti kao novi župan?

- Cilj je evidentirati loše stvari koje nam u naslijeđe ostavlja prethodna županijska vlada, ispraviti ih i osigurati stanovnicima Zagorja bolji životni standard, a time i zadovoljniji i sretniji život. Zajedno s partnerima osigurat ćemo realizaciju kapitalnih investicija na području Krapinsko-zagorske županije. To su partneri koje vežu isti pogledi na mnoge probleme koje je potrebno riješiti u Zagorju - kazao je Škvorc.

Dodao je također da jednako tako imaju u planu spašavanje poljoprivrede, osiguranje održivog razvoja malog i srednjeg poduzetništva, nove investicije za obnovu i otvaranje novih kapaciteta u turizmu, buduće je ova grana prioritetna i presudna za budućnost Krapinsko-zagorske županije, glede na velike, ali ne dovoljno iskorištene resurse.

- Jednako tako, bitno je ulaganje u školstvo, podizanje kvalifikacijske strukture zaposlenih, a posebno u obrazovanje mladih ljudi kojima treba osigurati egzistenciju temeljem zaposlenja – dodao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook