Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Banožić: 'Letjelica je sadržavala avio bombu, kakvu točno, utvrdit će se analizama'


Ministar obrane RH Mario Banožić danas je stigao na mjesto gdje je izvučena letjelica za koju se, kako je rekao šef Vojne policije, brigadir Vlado Kovačević, pretpostavlja da je nosila eksplozivnu napravu.

Na konferenciji za medije izvijestio je javnost kako je letjelica odvezena na vojnu lokaciju gdje će se vršiti daljnje analize. – Zasada znamo da je riječ u avio bombi sovjetske proizvodnje, a kada je ona imala svoju reakciju utvrdit će daljnja analiza, kao i o kakvom se tipu bombe radi – rekao je ministar, dodavši kako će se istraživanja vršiti na temelju analiza crne kutije i radarskih sustava, kako bi se utvrdilo lokaciju odakle je letjelica došla.

Napomenuo je kako unatoč određenim oštećenjima letjelice, vjeruje da će se analizom izvući korisni podaci, koji će biti točni, za razliku od prvotnih teorija, koje su samo uznemirile javnost.

Rekao je ministar kako će se u srijedu održati izvanredni sastanak u NATO – u na razini ministara, gdje će, između ostalog, i ovo biti tema te će se tražiti odgovori gdje su se dogodili propusti u Mađarskoj i Rumunjskoj, kuda je letjelica prošla, da bi došla na hrvatski teritorij.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook