Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Davor Filipović: "Nikad ne bih kupio kilo i pol odojka za 60 eura"

  • davor filipović

    Foto: Pixsell


Ministar Davor Filipović komentirao je sinoć porast cijena te aktualna zbivanja.

"Kad pogledate što je Vlada radila u proteklih godinu dana, onda možete vidjeti da smo ograničili cijene energenata, goriva, električne energije i plina. Stvorili smo predvidiv okvir u razmjerima najveće energetske krize koja se dogodila da bi naši poduzetnici mogli poslovati. To daje rezultate u kontekstu života naši građana. zamislite da je cijena energije 60 posto skuplja kao što je u Sloveniji, ali to se nije dogodilo zbog intervencije Vlade", rekao je Filipović.

"Što se tiče cijena u trgovačkim lancima moramo se svi odgovorno ponašati. Ako Vlada napravi sve onda se očekuje odgovorno ponašanje od strane trgovačkih lanaca i proizvođača hrane. Kod dijela trgovaca sigurno je izostalo to odgovorno ponašanje. Vlada je napravila sve što smo mogli napraviti", istaknuo je u razgovoru za RTL Danas.

Na pitanje kako si građani mogu priuštiti kilo i pol odojka za 60 eura, Filipović kaže: "Ja takav odojak nikad ne bih kupio. Dio ljudi uopće ne pita koja je cijena. Najbolju poruku trgovcima, a i proizvođačima hrane - onom dijelu njih koji neopravdano dižu cijene mogu poslati hrvatski građani - da neće kupovati više te proizvode - da će se suzdržati od određene potrošnje i da će otići kod trgovaca koji su korektni."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook