Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Fuchs otkrio kako će izgledati nova školska godina

Vraća se mogućnost održavanja roditeljskih sastanaka licem u lice,


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs objavio je kako će izgledati nova školska godina. ‘Naša djeca su prošle godine u prosjeku pet tjedana bila u online nastave i tu smo u samom vrhu u zemljama EU’, istaknuo je.

Na osnovu iskustava koja smo stekli prošle godine i na osnovu rezultata istraživanja, mjere će biti relaksiranije. U prvom redu, djeca od 1-5 razreda koja su bila u tzv. balončićima i nisu se miješala, moći će se donekle miješati. Dozvolit će se dopunske i dodatne nastave koja je prošle godine kompletno išla online. Dodatno će biti omogućeno bavljenje sportom unutar škola. Školski timovi će moći biti sastavljeni od učenika različitih razreda. Dvorane će i dalje biti zatorene za rekreativne sportove. Vraća se mogućnost održavanja roditeljskih sastanaka licem u lice, piše HRT.

Mjerenje temperature ostaje obaveza zaposlenika, ali i roditelja da mjere djeci kod kuće temperaturu. Maske ostaju obavezne od petog razreda na više. U samoizolaciju neće ići cijeli razred, već samo oni koji su bili najbliži zaraženom učeniku, kazao je Fuchas.

Istaknuo je da oko 50 posto prosvjetnih radnika nije cijepljeno, oni moraju nositi masku ili se cijepiti. ‘Priče o obaveznim cijepljenjima i otkazima, nisu primijenjive. Ako pogledate da je 50 posto necijepljenih, ne znam gdje bismo našli 20-tak tisuća učitelja’, dodao je ministar.

Na pitanje o učiteljima koji nisu cijepljeni, hoće li se morati testirati prije dolaska na posao, Fuchs je kazao da to nije jednostavno provesti. Trebali bi se dva puta tjedno prije odlaska na posao testirati. To je komplicirano, bilo bi bolje da se cijepe’, istaknuo je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook