Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Zdravko Marić otkrio kada točno prelazimo s kune na euro

Nakon uvođenja eura, u kunama ćemo moći plaćati još samo dva tjedna


Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u petak je u Rovinju izjavio da je zakon o euru u fazi izrade, čiji bi nacrt trebao biti objavljen sredinom siječnja dok se njegovo donošenje očekuje u travnju iduće godine, piše tportal.hr

Naime, Vlada je 1. siječnja 2023. godine odredila kao datum kada bi Hrvatska trebala biti spremna za ulazak u eurozonu, a objava formalne odluke o ulasku Hrvatske u eurozonu očekuje se sredinom iduće godine.

'Od tog trenutka Hrvatska praktički ulazi u završnu fazu i sav ovaj posao koji radimo moramo još ubrzati jer je puno posla pred nama', rekao je Marić, podsjećajući da će trebati povući gotovo milijardu i sto milijuna komada kovanica kuna i 500 milijuna novčanica kuna te obaviti predopskrbu banaka, pošte, Fine i poduzetnika novčanicama i kovanicama eura.

Prvog siječnja 2023. preko noći prebacujemo se na euro i još dva tjedna trajat će dualni opticaj, odnosno moći ćemo plaćati u kunama, a nakon toga samo u eurima. Razdoblje dualnog iskazivanja cijena trajat će minimalno godinu dana, istaknuo je ministar Marić, piše tportal.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook