Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo poljoprivrede - obavezno ukloniti ambroziju

Svim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije, kao i svim pravnim osobama ovih je dana iz Ministarst


Svim gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije, kao i svim pravnim osobama ovih je dana iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva stigla obavijest o obaveznom uklanjanju ambrozije.

Ambrozija je, navodi se u obavijesti, najznačajniji korov okopavina, koji osim što je glavni korov kod poljoprivrednih kultura i predstavlja velik problem u poljoprivrednoj proizvodnji, najagresivniji je izvor alergena te postaje sve veći zdravstveni problem za stanovništvo.

Uredbom Ministarstva propisano je da su vlasnici i korisnici poljoprivrednih zemljišta, ovlaštenici upravljanja vodotocima i kanalima te površinama uz javne prometnice, ovlaštenici upravljanja parkovima i drugim javnim zelenim površinama dužni provoditi mjere uklanjanja ambrozije agrotehničkim, mehaničkim i kemijskim mjerama.

Nadzor nad provedbom Naredbe te poduzimanje inspekcijskih mjera provodit će nadležna inspekcija zaštite bilja Ministarstva poljoprivrede.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook