Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještani Gačica: Mi smo bokci za struju!

Zbog česta pada napona, televizor nam se gasi, a na perilici rublja pokvario se programator i kondenzator. Veliki smo no


Zbog česta pada napona, televizor nam se gasi, a na perilici rublja pokvario se programator i kondenzator. Veliki smo novac uložili u uređenje centralnoga grijanja, a sada se bojimo da zbog istog razloga ne ode i pumpa. Tko će nam nadoknaditi i izgubljene živce i troškove?


Svi mještani trebali bi dignuti glas i zatražiti od Elektre i Grada Ivanca da napokon riješe tu nepodnošljivu situaciju - rekli su nam u svom domu u Gačicama, naselju desetak kilometara udaljenom od Ivanca, Snježana i Ivan Dubravec.

Problemi veliki danju

Njihove riječi potvrđuju i ostali mještani: - Gačice su dio grada samo na papiru. Dok su u ostalim naseljima rasvijetljene čak i ceste prema klijetima, mi smo tu pravi bokci za struju! S kojim nam pravom Elektra šalje uplatnice s punom cijenom ako se zna da je struja nikakva? Problemi s padovima napona najveći su danju od 7 do 16.30 sati jer se tada na tu ionako slabu struju priključuje limarska radionica s jakim strojevima. Onda nam žarulje žmirkaju kao za Božić - opisuju Mato i Slavko Vincek. Upravitelj mjesne škole Ivan Sigur kaže da mu se mještani, kao gradskom vijećniku, na te probleme žale čak i na roditeljskim sastancima te apeliraju da ih aktualizira na gradskoj razini. Nisu zadovoljni i mjesni poduzetnici, među njima i Božidar Gužvinec koji u svojoj limarsko-bravarskoj i galanterijskoj radionici zapošljava 16 radnika.

Ne može se raditi

- Zbog problema sa strujom ne možemo kupiti digitalizirane strojeve, nego smo prisiljeni nabavljati starije tipove. Kad radnici uključe snažne aparate za varenje i hidraulične preše, gasi se sve. Budući da radionica crpi mnogo struje, tada problema imaju mještani, a kad napon padne ispod 180 volti, aparati se kvare.

Da nema tih problema, sigurno bih zaposlio još radnika. Kad bih mogao, preselio bih proizvodnju u ivanečku poslovnu zonu i tamo ostvario silne pogodnosti. Međutim, problem je kako te objekte prebaciti u Ivanec - kaže mjesni poduzetnik Božidar Gužvinec.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook