Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi Zagorci natjecali se u znanju iz prve pomoći. Evo tko je bio najbolji


U subotu, 4. ožujka diljem Hrvatske provedena je prva razina natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se provodi u tri razine: gradska, međužupanijska, državna.

Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanje ljudskih prava, i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima sa realističko prikazanim situacijama.

Na Gradskom natjecanju ekipa mladih HCK GDCK Donja Stubica, održanom u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa OŠ Donja Stubica, a u kategoriji mladih ekipa SŠ Oroslavje.

-Izuzetno nas veseli činjenica da su na natjecanju sve škole sa područja djelovanja GDCK Donja Stubica imale svoje predstavnike: OŠ Donja Stubica, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Marija Bistrica, OŠ Oroslavje i SŠ Oroslavje – kažu iz GDCK.

Iz društva čestitaju svim ekipama i njihovim mentorima, ali i zahvaljuju OŠ Vladimir Bosnar na gostoprimstvu, kao i načelniku Stubičkih Toplica Josipu Beljaku koji je posjetio natjecanje te volonterima koji su provodili natjecanje.

Pobjedničke ekipe predstavljat će GDCK D. Stubica na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK (Međimurska županija, Varaždinska i KZŽ) koje će se održati 1. travnja u Međimurskoj županiji.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook