Prethodni članak
Sljedeći članak

Mljekari blokirali Zagorsku magistralu

Mljekari su blokirali i Zagorsku magistralu kod Velikog Trgovišća. Također promet je zbog blokade mljekara prekinut na Podravskoj magistrali ( D2) u mjestima Štaglinec, Kloštar Podravski, Poljanec i Vratno Donje, na D28 u Velikom Grđevcu..


Burno je bilo na dugoočekivanim pregovorima otkupljivača i proizvođača mlijeka u Ministarstvu poljoprivrede. Nakon samo 15 minuta dio mljekara napustio je sastanak jer se o njihovim zahtjevima nije raspravljalo odmah na početku, nego je ta točka dnevnog reda ostavljena za kraj.

Mljekari traže da se napokon odredi za njih povoljna otkupna cijena mlijeka, fiksira cijena plavog dizela, snizi PDV za repromaterijal, a od Vlade zahtijevaju da plati dio kamata za kupljenu opremu.

Mljekari koji su napustili sastanak nastavili su s prosvjedima, pa su tako od 15,40 sati, u vrijeme kada najviše ljudi ide kući s posla, blokirali jednu od 'žila kucavica' zagrebačkog prometa - Slavonsku aveniju.

Promet je blokiran u oba smjera, a preusmjerava se zaobilaznim putevima.

Mljekari su blokirali i Zagorsku magistralu kod Velikog Trgovišća. Također promet je zbog blokade mljekara prekinut na Podravskoj magistrali ( D2) u mjestima Štaglinec, Kloštar Podravski, Poljanec i Vratno Donje, na D28 u Velikom Grđevcu, na D43 u Bjelovaru kod Sirele, na čakovečkoj obilaznici (D3) kod rotora Nedelišće i na raskrižju za Ivanovec, na čepinskoj obilaznici ( D7) i đakovačkoj obilaznici.

Zbog blokade državne ceste Sl. Brod-Nova Gradiška, zatvoren je čvor Lužani na autocesti A3 Bregana–Lipovac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook