Prethodni članak
Sljedeći članak

Mrtav pijan na smrt pretukao majku


U selu Brezovica Petrovska pokraj Petrovskog u srijedu navečer umalo je izbjegnuta tragedija. Mijo Leljak (43) u teško



U selu Brezovica Petrovska pokraj Petrovskog u srijedu navečer umalo je izbjegnuta tragedija. Mijo Leljak (43) u teško pijanom stanju, s 3,67 promila alkohola u krvi prvo je oko 18 sati psihički maltretirao svoju 71-godišnju majku Agatu.

Na nedužnu je staricu vikao i vrijeđao je. Kad mu je alkohol vjerojatno posve zamutio razum, nasrnuo je na majku i počeo je tući rukama po glavi i tijelu. Nesretna je Agata od siline udaraca završila na podu. S teškim ozljedama zbrinuta je u zabočkoj općoj bolnici. O svemu su policiju obavijestili liječnici nakon što je Agati pružena prva pomoć. Miju je policija uhitila i zadržala preko noći u postaji u Krapini dok se nije otrijeznio.

U četvrtak je u policiji ispitan o svemu što se dogodilo, a pored prekršajne prijave za nasilničko ponašanje, gotovo sigurno ga čeka i kaznena prijava za teško tjelesno ozljeđivanje majke. U Zagorju su vrlo česti slučajevi sukoba između sinova i roditelja koji zajedno žive pod istim krovom. U pravilu se radi o starim dečkima sklonim alkoholu, a najčešće su baš majke žrtve njihovih agresivnih ispada.

Slična obiteljska drama, ali s mnogo težim posljedicama, dogodila se potkraj srpnja prošle godine također u općini Petrovsko, nedaleko od Krapine. Tamo je Ivan Lovrenščak (54) u pijanome stanju udarcima usmrtio majku Mariju u njihovoj obiteljskoj kući u Maloj Pačetini.

Majku, kojoj je izmjereno 3,48 promila, počeo je tući još na postelji, udarcima ju je srušio na pod i udarao joj glavom o pod zbog čega je i umrla.

Na sudu su vještaci dvojili je li za Marijinu smrt bilo presudno teško pijanstvo ili sinovljevi nemilosrdni udarci. Lovrenščak je ove godine u veljači nepravomoćno osuđen na sedam godini zatvora i trenutačno se nalazi iza rešetaka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook