Prethodni članak
Sljedeći članak

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice očekuje se pravi oganj

Među vatrogascima i dalje tinja plamen nezadovoljstva, nakon redovne izborne skupštine od 21. svibnja, kada je doneseno


Među vatrogascima i dalje tinja plamen nezadovoljstva, nakon redovne izborne skupštine od 21. svibnja, kada je doneseno nekoliko odluka koje su u suprotnosti s važećim zakonom, slijedi nova, izvanredna skupština u utorak, na kojoj se, figurativno rečeno, očekuje pravi oganj.

Poznavatelji prilika kažu da će se i opet sukobiti određene grupacije, od kojih jedna tvrdi da je prva skupština bila režirana i potkrijepljena telefonskim pozivima s naputkom da se glasa za Stjepana Skulibera, a druga to poriče. Kako bilo, skupština košta porezne obveznike oko 20.000 kuna, a kako se ponavlja, i opet će se vjerojatno ponoviti, koštat će još.

Podsjetimo, na toj spornoj skupštini je za zapovjednika Vatrogasne zajednice KZŽ izabran Stjepan Skuliber, koji nije zadovoljavao uvjete jer nije imao nužnu školsku spremu. Potvrdio je to i inspektor za vatrogastvo. Samim tim, u konačnici je župan Siniša Hajdaš Dončić odlučio ne potvrditi ga zapovjednikom, da bi u vakuumu između prve skupštine i ove koja će se održati, on ipak obnašao tu dužnost. Zakonito bi bilo imenovanje vršitelja dužnosti do ponovnog izbora, no to nije učinjeno.

Ovih dana je svojoj 'braći i sestrama' pismom zbog svega obratio kandidat za županijskog zapovjednika Dražen Sinković, inače zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe, koji je podnio ranije predstavku na ishod prve skupštine. Podsjeća vatrogasce na nepravilnosti izbora, uloge pojedinaca u epilogu i uvjerava ih da ne sije razdor kako to neki tvrde, a sve je potkrijepio nalazima mjerodavnih službi koje su sve redom donijele zaključak da Skuliberov izbor nije bio u skladu sa zakonom. Tko će što od navedenog uvažiti, vidjet će se.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook