Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Sajmu poslova nudi se više od 250 radnih mjesta

Sajam je smješten u dvorani SŠ Krapina i otvoren je do 15 sati


U dvorani Srednje škole Krapina otvoren je 9. po redu Sajam poslova.

Prilika je to da poslodavci i potencijalni zaposlenici ostvare kontakte, ali i da nezaposleni pronađu posao. Na današnjem se Sajmu nudi više od 250 radnih mjesta, dok se prošle godine ta brojka kretala oko 130.

Sajam je prigodnim riječima otvorila pročelnica HZZ, Mirjana Jurman rekavši da Zavod konstantno radi na smanjenju broja nezaposlenosti, ali i na brojnim projektima i partnerstvma od kojih je jedno upravo i Sajam.

Brojka nezaposlenih manja nam je iz godine u godinu, što posebno veseli. Uskoro ćemo uvesti i stipendije za deficitarna zanimanja, jer nije logično da školujemo djecu koja poslije nemaju gdje raditi - istaknuo je župan Željko Kolar. Rekao je da, kada je KZŽ u pitanju, više nema smisla govoriti o krizi, jer županija po svim parametrima raste.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović dodao je da poduzetnicima i obrtnicima treba olakšati poslovanje smanjenjem davanja i poreza. - Takoder, slažem se sa županom da je potrebno uskladiti upisne kvote sa potrebama tržišta rada, jer kada ljudi nemaju gdje raditi postaju frustrirani, a mnogi se zapošljavaju van struke - istaknuo je krapinski gradonačelnik.

Sajam se nastavlja okruglim stolovima i prezentacijom deficitarnih zanimanja, a ostaje otvoren do 15 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook