Prethodni članak
Sljedeći članak

Na terenu je 250 vatrogasaca iz cijele Hrvatske


Foto: Pixsell

Vatrogasci su noćas u Žrnovnici sprječavali prodor požara u Podstranu i u tomu su uspjeli, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i dodao da je jutros na terenu 250 gasitelja, uključena su tri kanadera, a pomoć je stigla i iz drugih dijelova Hrvatske, piše Index.

"Iza vatrogasaca je teška, noć pa su jutros obavljene zamjene vatrogasnih snaga na terenu s vatrogascima iz Šibensko-kninske,  Zadarske i Ličko-senjske županije te iz Zagreba. Sada je na terenu 250 vatrogasaca i 80 vozila", rekao je Hini Tucaković. Ponovio je i kako su sve kuće obranjene te nema ozlijeđenih vatrogasaca.


Evo što je rekao nešto kasnije u razgovoru za Index:

"Trenutno je stanje stabilno i mirno, nema više otvorene vatre. Ono što je gorjelo na području Lolića i Gornje Podstrane je pod kontrolom.

Sinoć je bila velika bitka prema Podstrani, gdje su vatrogasci odradili lavovski posao. Mogu reći da je tijekom cijele noći bila velika borba.

Vatru smo stavili pod kontrolu, srećom nije bilo ozlijeđenih.

Građani su pomogli nositi cijevi i naprtnjače, hvala svima.

Trenutno je na terenu 250 ljudi i 83 vozila. Svi su dobro. Jučer nam je nagorjelo jedno vozilo, i to je ukratko to. Dva kanadera su sudjelovala tijekom jutra".

Požar je buknuo u ponedjeljak navečer nakon udara groma te se u utorak, uz puhanje maestrala ponovo razbuktao.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook