Prethodni članak
Sljedeći članak

Nabavlja se tri milijuna testova za samotestiranje učenika

Prvih milijun trebalo bi biti isporučeno do 9. veljače


Ravnateljstvo za robne zalihe provelo je postupak otvaranja i analize ponuda za nabavu brzih antigenskih testova (BAT) za samotestiranje učenika te je donesena odluka o nabavi tri milijuna komada testova, izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, piše Index.hr.

Prvih milijun testova bit će isporučeno najkasnije do 9. veljače, a ostatak od dva milijuna testova bit će isporučen u roku 14 dana.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u četvrtak da će samotestiranje učenika početi kad Direkcija za robne zalihe dostavi školama testove, a provodit će se u tri faze.

Ponedjeljkom će roditelji dobrovoljno testirati djecu, a ako se u razredu pojavi neki pozitivan slučaj, ponovo se provodi testiranje i učenici koji su negativni nastavljaju ići u školu.

Testiranje će se, rekao je ministar, provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako su zamislili, prijeći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik. Treći je korak ukidanje samotestiranja, piše Index.hr.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook