Prethodni članak
Sljedeći članak

Najavljeno zatvaranje 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom

Nacionalni stožer civilne zaštite je na svojoj redovnoj press konferenciji najavio vjerojatno zatvaranje 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom


Nacionalni stožer civilne zaštite upravo je na svojoj redovnoj press konferenciji potvrdio devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Kako je objasnio ministar zdravstva Vili Beroš, ukupna brojka je 65 zaraženih, dok su 4 pacijenta izliječena.

Ministar je apelirao još jednom da stariji građani ostanu u svojim domovima, naglasivši da će Vlada učiniti sve što je potrebno da toj populaciji ništa ne nedostaje. “Solidarnost našeg društva je ekstremna, vidite kako to iz dana u dan napreduje. Važno je osigurati dostavu lijekova, hrane i ostalih namirnica, i na tome radimo prenosi Telegram. Preko sustava e-recepta moguće je ordinirati lijekove mjesec dana. Organizirat ćemo da se lijekovi dostavljaju starijima i nemoćnima, bit će potrebna zdravstvena iskaznica”, kazao je ministar. Beroš je naglasio kako je glavni preduvjet za optimalno funkcioniranje zdravstvenog sustava zaštita starije populacije. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će Vlada danas usvojiti izmjene zakona prema kojima će Stožer dobiti veće ovlasti. “Naše odluke će se provoditi po svim linijama rada. Već danas ćemo angažirati stožere civilne zaštite na svim razinama kako bi se odluke mogle odmah sprovoditi.

Božinović je dodao da će se nove mjere odnositi i na prekogranični promet. “Proteklih dana smo slali poruke da svi koji planiraju putovanja u inozemstvo od toga odustanu. I EU je donijela set preporuka o kojima će šefovi zemalja EU danas govoriti. Mi ćemo vjerojatno tijekom dana zatvoriti 27 graničnih prijelaza sa Slovenijom”, rekao je ministar. Rekao je i kako se planira aktiviranje svih službi koje bi mogle pomoći. “Sve organizacije koje imaju nacionalnu komponentu, poput hrvatskog Crvenog križa ili HGSS-a, ćemo aktivirati tako da budu dio ovih napora i na lokalnoj i na nacionalnoj razini“, kazao je, prenosi Telegram.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook