Prethodni članak
Sljedeći članak

Najbrži mladi konobar u Zaboku bio je…

Danas je održan 14. zagorski 'Mali gastro', na kojem su svoje vještine pokazali učenici ugostiteljsko – turističkih škola iz sjeverozapadne Hrvatske


Ove su godine na Malom gastru sudjelovali učenici Srednje škole Zabok te Srednje škole Pregrada, Trgovačke i ugostiteljske škole Karlovac, Srednje škole Prelog i Ugostiteljskog i turističkog učilišta Zagreb. Na štadnovima su učenici škole domaćina i gostujućih škola pokazivali svoja umijeća te prodavali kolače i koktele.

Najatraktivniji dio manifestacije za posjetitelje bila je utrka konobara na kojoj je sudjelovalo 15 – ak učenika, koji su od trga do policijske postaje trčali s poslužavnikom s buteljom i napola punom čašom vina, a na cilj su trebali stići bez da proliju vino. Pobjednik utrke bio je Marko Višek iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je Dorianu Županiću iz Karlovca, a treće Juliji Švec iz Preloga, dok je nagradu za najspretniju djevojku osvojila Valentina Petrović iz SŠ Zabok. Sponzor utrke ove je godine Vinotočje Škalec iz Dubrovčana.

Organizatori su Srednja škola Zabok i Udruga za borbu protiv raka 'Zlatno srce',a manifestacija je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera odnosno cjelokupan prihod s manifestacije namijenjen je nabavi opreme za županijsku Opću bolnicu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook