Prethodni članak
Sljedeći članak

Najklinceza, petogodišnja rokerica Maja

Petogodišnja Maja Bobek iz Velike Veterničke oduševila je publiku i stručni žiri interpretacijom pjesme «Moja baka


Petogodišnja Maja Bobek iz Velike Veterničke oduševila je publiku i stručni žiri interpretacijom pjesme «Moja baka» na ovogodišnjem izboru za Najklince Krapinsko – zagorske županije u Oroslavju. Postala je naša Najklinceza.

Iako na državnom izboru za Najklince Hrvatske, koji se nedavno održao u Božavi na Dugom otoku, nije nagrađena, Maja s veseljem priča o svom boravku tamo i prijateljima koje je stekla.

– Ma bilo mi je super. Plesali smo, pjevali. Igrala sam se s prijateljicom Ivanom. I svi su mi došli, i mama i tata, i brat i obadvije bake i dede – rekla je Maja. – Ivana je Najklinceza Zagrebačke županije i njih dvije su se baš skompale – nadovezala se baka Vesna, «rokerica» o kojoj je Maja pjevala i koja joj je kupila romobil kao poklon za pobjedu u Oroslavju. – Da, i Filip je uvijek bil z menu i obadva sme nosili narodnu nošnju – uskače sa smiješkom mala Maja. – Maja i Filip su predstavljali našu Županiju na izboru u Božavi pa su i puno vremena provodili zajedno. I ne samo da su se oni puno družili već smo se i mi sprijateljili s njegovim roditeljima i baš za koji dan bi trebali doći k nama u posjet – pojasnila je baka Vesna. – Djeca su sudjelovala u raznim kreativnim radionicama. Ocjenjivala se njihova komunikativnost, snalažljivost i talentiranost. A i mi roditelji smo aktivno sudjelovali u svim događanjima – ispričala nam je mama Višnja koja je zajedno s tatom Tomislavom osvojila nagradu za najroditelje - plesače i dodala da su Filipovi roditelji proglašeni najroditeljima – pjevačima. Na što se nadovezao tata Tomislav i zahvalio Općini Novi Golubovec i našoj Županiji koji su im spoznorirali put u Božavu.

Sve je super

Maja već tri godine ide u Igraonicu koju organizira Društvo «Naša djeca» i skoro dvije godine na ritmiku koju vodi Đurđica Štahan. Na pitanje tko ju je pripremio za nastup na izboru za Najklince, Maja je odgovorila: «Znaš, teta Rototeja, tetu Đurđicu moraš obavezno spomenuti jer me ona zviježbala.».

Ne samo da voli pjevati i plesati, Maja voli i pozirati i uopće javno nastupati, kaže da nema tremu i da joj je to «baš super». Voli se i igrati s mlađim bratom Lovrom i susjedima, krojiti odjeću barbikama, saditi cvijeće s bakom i jesti kolače, a htjela bi postati balerina, glumica i pjevačica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook