Prethodni članak
Sljedeći članak

Najnoviji turistički pokazatelji: KZŽ jedan od lidera kontinentalnog turizma!


Najnoviji turistički pokazatelji dodatno su pozicionirali Krapinsko – zagorsku županiju kao jednog od lidera kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Prema najnovijim turističkim pokazateljima, Krapinsko – zagorska županija ponovno bilježi rekordne turističke rezultate. U kolovozu 2024. godine ostvareno je rekordnih 63.578 noćenja, što je u odnosu na najbolji kolovoz dosad, povećanje od 8,9% (kolovoz 2023. godina, 57.897 noćenja). Gledajući brojke od početka godine, do kraja kolovoza 2024. godine ostvareno je 142.672 dolazaka (9% više u odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine) te 306.288 noćenja s istovjetnim porastom od 9%). „Krapinsko – zagorska županija je jedan od lidera kontinentalnog turizma na području Republike Hrvatske i najjača je sjeverozapadna regija po ostvarenim  turističkim rezultatima. Sve to daje nam snažnu motivaciju da zajedno sa svim dionicima u turističkom sektoru na području Krapinsko – zagorske županije i dalje nastavimo raditi na ostvarenju naših trajnih ciljeva, koje smo s razlogom i opravdano postavili vrlo visoko“, rekao je župan Željko Kolar.

Prema najnovijim turističkim pokazateljima struktura gostiju po dolascima i noćenjima sljedeća: Kod dolazaka 46% domaćih i 54% stranih gostiju, dok je kod noćenja 45% domaćih gostiju, a 55% stranih gostiju. Naviše ostvarenih noćenja s emitivnih tržišta: Slovenija (48.792), Poljska ( 25.173), Njemačka ( 19.616), Nizozemska (9.070), Češka ( 8.526). Domaći gosti najbrojniji su s područja grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Osječko-baranjske te Istarske županije. Najveću tendenciju rasta broja dolazaka i noćenja bilježe objekti u domaćinstvu odnosno kuće za odmor, apartmani, objekti na OPG-u (povećanje broja noćenja od 30%), te kampovi (povećanje broja noćenja od 18%).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook