Prethodni članak
Sljedeći članak

Najstarije zagorsko dobrovoljno vatrogasno društvo dobilo novog predsjednika

Ispred Vatrogasne zajednice KZŽ skupštini je nazočio tajnik Rajko Jutriša te gradonačelnik Grada Krapine koji je ujedno i dugogodišnji član vatrogasnog društva, a prije odlaska na dužnost gradonačelnika 2013. g. bio je i predsjednik DVD-a Krapina


Proteklog je vikenda održana 146. redovna godišnja izborna skupština DVD-a Krapina. Radi se o najstarijem dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Krapinsko-zagorskoj županiji i jednom od najstarijih na području RH, koje je osnovano 1875. godine.

Na skupštini su izabrani za predsjednika Vjekoslav Kranjčec i zapovjednik Mario Gerić. U upravni odbor izabrani su Hrvoje Fabijančić, Laura Kranjčec, Slavko Presečki, Ivan Topolovec, Tomislav Topolovec, Dražen Strabić, Hinko Strahinec i Josip Vincelj, a u Zapovjedništvo Marin Bratinčević, Miljenko Buzina, Žarko Leljak, Daniel Pelin mlađi, Daniel Pelin, Tomislav Topolovec, Josip Vincelj i Ivan Zemljić. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora u sastavu Mirko Gretić, Dražen Kantolić, i Stjepan Vuzem (predsjednik).  

Podijeljena su i priznanja zaslužnim članovima DVD-a . Spomenice za 10 godina u vatrogastvu dobili su Goran Blagojević, Anita Gerić, Dragutin Kozina i Ivana Nežmahen, brončane medalje Marko Dolički, Hrvoje Fabijančić, Josip Peček i Robert Ranogajec, srebrnim medaljama okićeni su Neven Topolovec, Darko Kantolić, Dražen Kantolić, Tanja Matković, Vjekoslav Kranjčec, Mirko Golub i Romano Krstić, a srebrnu plamenicu dobio je Franjo Leljak.

Ispred Vatrogasne zajednice KZŽ skupštini je nazočio tajnik Rajko Jutriša te gradonačelnik Grada Krapine koji je ujedno i dugogodišnji član vatrogasnog društva, a prije odlaska na dužnost gradonačelnika 2013. g. bio je i predsjednik DVD-a Krapina. U svom pozdravnom govoru čestitao je novoizabranom vodstvu, zahvalio se dosadašnjem te naglasio kako su proteklih godina značajna sredstva uložena u vatrogastvo na području Grada Krapine. DVD Škarićevo sagradilo je novu garažu, DVD Lepajci je uredio pročelje na vatrogasnom domu te dvoranu, a uređuje i dvoranu koja će biti dom za Gradski puhački orkestar Krapina. Ove godine planirana su i sredstva za uređenje pročelja i zamjenu stolarije na Vatrogasnom domu u Donjoj Šemnici, a što se tiče DVD-a Krapina u prijašnjim godinama zamijenjeno je krovište te je uređena unutrašnjost, a znatna sredstva uložena su u vozni park u DVD-ima i JVP na području Grada Krapine.

Naglasio je kako će Grad nastaviti pomagati vatrogastvo jer su oni jedina prava operativna snaga koja uvijek najbrže pomaže i intervenira u svim situacijama i nepogodama. Iako je u proteklom vremenskom razdoblju puno uloženo u uređenje vatrogasnih domova, nabavu vozila i opreme, najveću pažnju sada treba posvetiti privlačenju novih članova kako sve uređeno i napravljeno ne bi zjapilo prazno, a da bi nabavljenu opremu imao tko koristiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook