Prethodni članak
Sljedeći članak

Napokon dosanjan zagorski san - dovršena bolnica u Zaboku

Svečanom sjednicom krapinsko-zagorske Županijske skupštine označen je završetak građevnih radova na novoj županijskoj Op


Svečanom sjednicom krapinsko-zagorske Županijske skupštine označen je završetak građevnih radova na novoj županijskoj Općoj bolnici Zabok. Uz vijećnike i županijsko čelništvo, svečanosti na Bračku bili su brojni uzvanici, predvođeni saborskim zastupnicima 3. izborne jedinice Stjepanom Kozinom i Toninom Piculom.

Svakoga tko nakon duljeg vremena ponovno dođe na Bračak obradovat će slika koju zatiče. Pored trošnih baraka i oronula dvorca uzdiže se bolnički kompleks koji dominira uzvisinom. Danas prazne zgrade uskoro će odzvanjati vrevom pacijenata.

Govoreći o pripremi za gradnju bolnice predsjednica Županijske skupštine, ali i predsjednica Upravnoga vijeća bolnice Sonja Borovčak nije krila zadovoljstvo što je sporazum o gradnji, potpisan u travnju 2003. ostvaren u planiranim rokovima.

Ukupno planirana vrijednost radova od 300 milijuna kuna financirana je kreditom Zagrebačke banke, kojega će u jednakim dijelovima otplatiti državni i županijski proračun. Svoju obvezu Županija će većim dijelom vratiti od decentralizirana novca.

Čestitke su upućene izvođaču, splitskome Lavčeviću i njegovim kooperantima, koji su tri godine gradili novih 30.000 četvornih metara novoga zagorskog bolničkog prostora.

- U državnom proračunu je kroz tri godine osigurano 58 milijuna kuna za nabavu opreme, što nije dovoljno, ali mi vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama opremiti našu zagorsku bolnicu jer ona treba svima nama - zaključila je S. Borovčak.

Nakon saborskih zastupnika, čestitke je uputila i županica Vlasta Hubicki istaknuvši da 2006. nije mogla ljepše završiti nego dovršenjem bolnice, a to pokazuje da je zagorskoga jala sve manje, a ono što zajednički radimo mora i uspjeti.

Skup je pozdravio i vlč. Milan Juranić, dekan tuheljsko-pregradskoga dekanata, koji za buduću kapelu nove bolnice darovao umjetnički izrađeno raspelo.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook