Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastava počinje 7. rujna, a mjere će se donositi po regionalnom kriteriju?

U Hrvatskoj nastava sigurno počinje 7. rujna


U Hrvatskoj nastava sigurno počinje 7. rujna, mjere će se vjerojatno prilagođavati po regionalnom kriteriju ovisno o epidemiološkoj situaciji, razredni odjeli morat će se smanjiti, uvest će se po potrebi i smjenska nastava, posebna pozornost posvetit će se učenicima i nastavnicima s kroničnim bolestima pa je moguće da će oni nositi i N95 maske, a maske će se sigurno nositi u zajedničkim prostorijama, dok je moguće da će biti potrebne i u onim učionicama gdje neće biti moguće držati distance, doznaje Jutarnji list.

Ostaje, naime, otvoreno pitanje nošenja maski - hoće li se one svugdje nositi u školama, ili samo u zajedničkim prostorijama, a najizglednije je da će se nositi pri ulasku i izlasku iz škole, na hodnicima i ostalim zajedničkim prostorijama, a da će u učionicama to biti iznimka tamo gdje se ne može držati fizička distanca među učenicima.

Učenici nižih razreda u osnovnim školama, prema tim neslužbenim uputama, prali bi ruke samo sapunom, dok bi oni u višim razredima u učionicama ruke dezinficirali i dezinficijensom na bazi alkohola. Intencija je i da se smanje razredna odjeljenja i prema jedinicima lokalne i regionalne samouprave ići će uputa da probaju osposobiti dodatne prostorije za razrede, a da se eventualno tamo gdje je moguće uvede i smjenska nastava. Ideja je da grupe budu manje kako bi se držala fizička distanca, ali i ako dođe do zaraze, da se onda izolira manji broj učenika, doznaje Jutanji list.

Sugovornici Jutarnjeg kažu kako se razgovara o tome da bi bilo dobro da one škole koje rade u jednoj smjeni krenu s dvosmjenskom nastavom kako bi smanjile protok učenika. Kako doznajemo, za škole koje rade u dvije ili tri smjene govorilo se da se pronađe drugi model. Primjerice, da se tjedan dana radi od kuće, a tjedan u školi, i to zbog rasterećenja škola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook