Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavlja se borba za život 17-godišnjeg Darka Ruklića

Sedamnaestogodišnji Darko Ruklić, bolesni mladića iz Gornje Stubice, koji se već tri godine bori s opakom bolešću osteos


Sedamnaestogodišnji Darko Ruklić, bolesni mladića iz Gornje Stubice, koji se već tri godine bori s opakom bolešću osteosarkomom, nalazi se u bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.


Podsjetimo, nakon što je na tjelesnom u školi slomio ruku, Darku je otkrivena cista i tako je počela njegova borba za život.

U tri je godine prošao brojne bolnice i liječnike, a operacije je već odavno prestao brojati. Na jednoj mu je i amputirana desna podlaktica. Iako su mu liječnici već više puta odstranili tumor, on se uvijek iznova vraća. Nedavno je završio 18. ciklus kemoterapija.

Ljudska solidarnost

Sredinom listopada njegovi roditelji, otac Stjepan i majka Danica, odlučili su s javnošću podijeliti svoju tužnu priču i pozvati ljude dobra srca da im pomognu u borbi za život njihovog hrabrog provorođenca. Poziv na ljudsku solidarnost urodio je plodom i na tekući račun Darkova oca počele su stizati prve donacije.

Među prvima u akciju su se uključili korisnici portala Zagorje.com, koji su sakupili više od 1.500 kuna, kao i mladi SDP-ovci koji su organiziranjem humanitarnog koncerta prikupili preko 2.500 kuna.

Pomogli su i Darkovi kolege iz Srednje škole Zabok koji su Dan jabuka spojili s akcijom pomoći Darku i tako prikupili 1.850 kuna.

Svima njima od srca se zahvalio Darkov otac Stjepan. - Zahvaljujem na svakoj pomoći, u ime svoje obitelji i Darka - tiho je napomenuo Stjepan, kojeg smo posjetili minulog vikenda neposredno prije odlaska u posjet Darku u bolnicu. Prošao je još jedan ciklus kemoterapija, no zadržan je u bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Ovih bi dana trebao biti pušten kući, što je i njegova velika želja.

Dotrajao automobil

Samo nekoliko dana nakon što je priča izašla u Zagorskom listu, obiteljski automobil se pokvario i na leđa im nametnuo novo breme. Darko je tada morao svakodnevno hodati na previjanja u Zagreb, a trebao je krenuti i na novi ciklus kemoterapija. Nekako su se snašli, ali privremeno rješenje i popravak dotrajalog automobila neće zauvijek trajati, a o kupnji novog auta ne mogu ni sanjati.

Skromni prihod obitelji je tek Stjepanovo bolovanje, 2.890 kuna, a u obitelji je i dvoje školaraca, mlađe Darkove braće. Danica i Stjepan svakodnevno posjećuju svog sina u bolnici.

Akcija se nastavlja i dalje i svi koji žele pomoći to mogu učiniti uplatom na Stjepanov tekući račun 2360000-3222521560 ili ih posjetiti u gornjostubičkoj ulici Ljudevita Gaja 23. Mjesečni troškovi liječenja iznose gotovo deset tisuća kuna.

I HSP pomogao

Prošlog vikenda obitelj Ruklić je posjetio i predsjednik zlatarske podružnice HSP-a i član zagorskog Izbornog stožera stranke Davor Brlić, te u ime Mate Granića, prvog na listi HSP-a u 3.izbornoj jedinici, donirao dvije tisuće kuna. - HSP će i dalje nastaviti s ovakvim akcijama. Dr. Mate Granić i izborni stožer za KZŽ odlučili su se odreći dijela predizbornih plakata i tim novčanim sredstvima pomoći Darku, ali i ostalima koji se nalaze u sličnoj situaciji - napomenuo je Brlić. Najavio je novu akciju ovih dana, kada će HSP-ovci pokloniti električni podizač za krevet bolesnom dječaku iz Konjščine, koji je od rođenja vezan za invalidska kolica. HSP-ovoj akciji pridružili su se i poduzetnici iz Belca i Konjščine. Brlić je najavio kako će Darka Ruklića u Klaićevoj bolnici osobno posjetiti dr. Mate Granić, koji smatra kako su u HSP-u važniji ljudski životi od plakata, a pozvali su i ostale političke stranke da dio svoje snage ulože u akciju za Darka.

Haban

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook