Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljeno suđenje Erni Bilandžić optuženoj za ubojstvo gardiste

Na zlatarskom županijskom sudu nastavljeno je suđenje Erni Bilandžić iz Siska (42) koju optužnica tereti da je 5. siječn


Na zlatarskom županijskom sudu nastavljeno je suđenje Erni Bilandžić iz Siska (42) koju optužnica tereti da je 5. siječnja 1992. godine u kafiću Gospodarićev pub u Donjoj Stubici, za fizičkog sukoba V. Rogošića i E. Bilandžića sa S. Vdovićem, želeći ubiti Vdovića (22) kad se podizao s tla prislonila mu na čelo pištolj berettu i ispalila hitac u glavu. Gardist S. Vdović preminuo je 27. veljače u bolnici od ozljeda.

E. Bilandžić u rujnu 2005. na zlatarskom sudu nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora zbog teškog tjelesnog ozljeđivanja S. Vdovića sa smrtnom posljedicom, no presudu je ukinuo Vrhovni sud u studenome prošle godine pa se Erni sudi ponovno, 16 godina nakon počinjenja djela.

Erna je sudjelovala u Domovinskom ratu i majka je 15-godišnjeg djeteta. Na ročištu svjedočio je E. Bilandžić, umirovljeni časnik i 70-postotni vojni invalid, koji je izjavio da je sukob u lokalu započeo Vdović te da je njega, Ernu i Rogošića napalo više osoba.

Pokušali smo pomoći Vdoviću, čekali smo policiju i hitnu pomoć. Iz obitelji smo u kojoj su svi dragovoljci Domovinskog rata, vojni invalidi, skromni ljudi i nikad nismo imali problema sa zakonom, nismo kriminalci rekao je Ernest Bilandžić. Suđenje će se nastaviti ispitivanjem svjedoka i sudskih vještaka.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook