Prethodni članak
Sljedeći članak

Natječaj za dodjelu financijske potpore udrugama

Župan Siniša Hajdaš Dončić raspisao je natječaj za dodjelu financijske pomoći programima i projektima udruga na području


Župan Siniša Hajdaš Dončić raspisao je natječaj za dodjelu financijske pomoći programima i projektima udruga na području Krapinsko-zagorske županije za 2011. godinu. Udruge se sukladno natječaju mogu natjecati za dodjelu dviju vrsta financijske potpore: programe - kao redovne djelatnosti usmjerene k zadovoljavanju općih i zajedničkih potreba u društvu te projekte - kao konkretne nove aktivnosti ograničenog vremenskog trajanja.

Financijska potpora dodjeljivati će se programima i projektima udruga koji zadovoljavaju opće kriterije, a odnose se na unapređenje kvalitete življenja te zaštitu i očuvanje zdravlja, zaštitu okoliša i održivi razvoj, zaštitu kulturne baštine, unapređenje odgoja i obrazovanja, gospodarskog statusa te socijalnog statusa ciljne skupine ili sredine, kao i zaštitu osoba i skupina s posebnim potrebama i invaliditetom.

Uz opće kriterije, udruge koje prijavljuju programe i projekte trebaju zadovoljavati i posebne kriterije kao npr. broj članova udruge uključenih u provođenje programa, brojnost korisnika rezultata provođenja programa, multipliciranje učinaka uloženih sredstava vlastitim dobrovoljnim aktivnostima, suradnja s drugim institucijama u provođenju programa, inovativnost programa, primjena novih tehnologija, promicanje Krapinsko-zagorske županije na nivou države i međunarodnom nivou, itd.

Za dodjelu financijske potpore iz Županijskog proračuna mogu se natjecati samo udruge upisane u registar udruga za čiju djelatnost, temeljem posebnih propisa, ne postoji obveza osiguranja sredstava u Županijskom proračunu odnosno čija se djelatnost u cjelini ne financira iz drugih izvora.

Financijsku potporu neće moći ostvariti znanstveno-istraživački i vjerski projekti, aktivnosti za koje je odgovorna država, projekti velikih razmjera te oni koji se isključivo baziraju na investicijskim ulaganjima, projekti-programi koji su prijavljeni od udruge ovisne o bilo kojoj političkoj struji ili stranci, koji se odnose na jednokratne manifestacije kao npr. konferencije, okrugle stolove, seminare, proslave, izlete, hodočašća i sl., osim u slučaju kada su te aktivnosti dio trajnijeg i sveobuhvatnijeg programa.

Nakon prijedloga Povjerenstva, potporu odobrava župan do maksimalnog iznosa pojedinog programa ili projekta u visini 50.000 kuna.

Prijave, uz potrebnu dokumentaciju, šalju se poštom na adresu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, mlade i udruge, Magistratska 1, Krapina ili online preko web stranice http://eprijava.kzz.hr i to zaključno s 2. ožujka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook