Prethodni članak
Sljedeći članak

Natječaj za stipendije Krapinsko-zagorske županije

Zaključkom župana mr.sc. Siniše Hajdaš Dončića, o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola


Zaključkom župana mr.sc. Siniše Hajdaš Dončića, o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima za kalendarsku godinu 2011., Krapinsko-zagorska županija će osigurati 28 novih učeničkih i 28 novih studentskih stipendija.

- Zajedno s postojećim stipendijama, s iznimnim zadovoljstvom konstatiramo da se na području Krapinsko-zagorske županije, suradnjom Županije s općinama i gradovima dodjeljuje preko 1.000 stipendija – stoji u županijskom priopćenju.

Učeničke stipendije iznose po 400 kuna mjesečno, a studentske 600 kuna. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti učenici srednjih škola i redoviti studenti koji imaju prebivalište na području županije i koji nisu korisnici stipendije ili novčane pomoći odobrene od strane općina i gradova Krapinsko-zagorske županije ili drugih državnih tijela.

Najmanji prosjek ocjena je 4,01, odnosno 2,80 za zanimanja od prioritetnog interesa za županiju. Na listi prioritetnih zanimanja za dodjelu stipendija nalaze se prof. matematike, prof. fizike, prof. engleskog i njemačkog jezika, doktor medicine, dipl. ing. strojarstva te mesar, pekar, konobar, kuhar, bravar, stolar, stočar, voćar, vrtlar, poljoprivredni tehničar i računalni tehničar za strojarstvo.

Zahtjevi se dostavljaju na adresu Krapinsko zagorska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Magistratska 1, Krapina, osobno ili preporučeno poštom. Posebni obrazac zahtjeva može se dobiti u Upravnom odjelu, gdje se mogu dobiti i sve informacije o natječaju za stipendije. Kompletan natječaj može se vidjeti na web stranici županije na adresi www.kzz.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook