Prethodni članak
Sljedeći članak

Navijači stigli u Kopenhagen: „Devet sati čekali smo vučnu službu usred ničega“

Po najvećem suncu, 15-ak kilometara od najbliže trgovine ili naselja, uz livadu bez ijednog drva, bez hladovine, čekali smo devet sati.


Zagorski navijači koji su u subotu ujutro krenuli iz Donje Stubice na današnju utakmicu osmine finala Eura, između Hrvatske i Španjolske, trebali su jučer oko 19 sati stići u Kopenhagen, odmoriti se i naspavati nakon napornog puta u hotelu kojeg su unaprijed rezervirali, kako bi danas bili orni za navijanje. No, supružnici Ivana i Marko Peštaj te njihovi prijatelji Zoran Bratković i Zvone Gršić, u Kopenhagen su stigli tek jutros oko 9 sati, a jučerašnji dan pretvorio im se u poprilično mučnu avanturu.

-Ma ne pitajte ništa. Jučer ujutro krenuli smo iz Praga prema Njemačkoj, kako bi ulovili trajekt koji je u 15:45 išao iz luke u Rostocku prema Danskoj. I onda smo na autocesti, negdje između Dresdena i Berlina, osjetili da nešto nije u redu s autom pa smo se skinuli s autoceste usred ničega. Kako je riječ o novom vozilu, kojeg smo posudili od prijatelja, odnosno 8 mjeseci starom Range Roveru koji je koštao 104 tisuće eura, nismo ni slutili da bi nam se mogla „rasipati mašina“. No, kako je auto pod garancijom, imali smo pravo na besplatnu vučnu službu i zamjensko vozilo. Nazvali smo ih i, da skratim priču, po najvećem suncu, 15-ak kilometara od najbliže trgovine ili naselja, uz livadu bez ijednog drva, bez hladovine, čekali smo devet sati. Vučna služba je došla tek nešto prije 21 sat. Srećom smo imali sa sobom dovoljno hrane i hladnog pića – ispričao nam je Marko.

Nakon toga, cijelu noć su vozili prema Rostocku kako bi uhvatili prvi jutarnji trajekt, a kad su konačno oko 9 sati stigli do Kopenhagena, doživjeli su novo neugodno iznenađenje. – Mi smo hotelu slali jučer mailove u kojima smo im rekli da zbog problema na putu stižemo tek danas ujutro, ali oni su naše mailove ignorirali i poništili nam rezervaciju. I sad su nam rekli da u sobe možemo ući tek iza 14h. A plan je bio da se sad otuširamo, odspavamo sat, dva i onda krenemo u grad i polako prema stadionu. U svakom slučaju, možete misliti kakav će nam biti dan – ispričao nam je Marko, ali i napomenuo kako će, unatoč umoru, dati sve od sebe dok budu bodrili naše Vatrene danas od 18 sati, u čiju pobjedu nimalo ne sumnjaju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook