Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne spremajte ljetnu odjeću, temperature rastu i do 27°C

Ovogodišnji listopad, barem u svojoj prvoj polovici donosi obilje stabilnih dana uz temperature zraka koje su više od prosjeka za ovaj dio godine...


Ako smo već veći dio ljeta i rujna iza nas imali neobično velik broj ciklona i atmosferskih fronti nad našim područjem, ovogodišnji listopad, barem u svojoj prvoj polovici donosi obilje stabilnih dana uz temperature zraka koje su više od prosjeka za ovaj dio godine.

U novom tjednu južni vjetrovi donijet će nam postupan porast temperature zraka koji će najviše osjetiti stanovnici unutrašnjosti zemlje.

U ponedjeljak bi trebalo biti više sunčanog vremena, ali će i dalje biti umjerene naoblake. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka bez veće promjene, popodnevna možda u blagom porastu pa će u većini mjesta biti između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva.

U utorak i osobito sredinom tjedna će malo zajužiti uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. To bi moglo potegnuti temperaturu zraka i blizu 25 Celzijevih stupnjeva.

Kiše nema na vidiku

No, kako vjetra bude sve više tako će i sunčanog i toplog vremena biti sve više. Pravo bablje ljeto. Kiše u sljedećih nekoliko dana nema na vidiku, osim možda malo u Gorskom kotaru potkraj utorka i tijekom srijede, ali bi se radilo o malim količinama i ograničenim samo na Gorski kotar.

Načelno se čini da sve do kraja tjedna nema nikakvih kiša, nikakvih većih pogoršanja, nikakvih većih zahlađenja, nema mrazeva ni snijega. Dakle, jedno ugodno i pitomo vrijeme koje će odgovarati planovima na otvorenom i svim vanjskim radovima.

Temperature rastu i do 27°C

Jutra mogu biti maglovita iako će uz jačanje južnih vjetrova prema vikendu uvjeta za maglu biti sve manje. Očekujemo dosta sunčanog vremena, a osim sunca grijat će nas i južina pa bi dnevna temperatura zraka u većini mjesta od četvrtka do nedjelje bila između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva u hladu. Puno toplije od prosjeka za listopad, piše Crometeo.hr.

Južina i zatopljenje mogli bi označiti približavanje jedne ciklone na samom kraju tjedna pa u nedjelju već prema kraju dana nije isključeno da dođe i malo kiše.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook