Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne treba žuriti sa kupnjom udžbenika


Pokazalo se dobrim potezom što je Krapinsko-zagorska županija pokrenula inicijativu prikupljanja i reviziju starih udž



Pokazalo se dobrim potezom što je Krapinsko-zagorska županija pokrenula inicijativu prikupljanja i reviziju starih udžbenika. Odluku da se napravi revizija starih udžbenika i da se oni ne bacaju naknadno su usuglasili Ministarstvo prosvjete i sporta i Agencija za obrazovanje, tako da su sve škole dužne revidirati popise.

Na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa objavljena je odluka Vlade kako pravo na besplatne udžbenike imaju djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djeca zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i roditelji djece korisnika socijalne pomoći.

Zahtjev za ostvarivanje prava na besplatne knjige mogu podnijeti do 1. studenoga ove godine pri nadležnim uredima državne uprave. KZŽ će također, rekla je dožupanica za društvene djelatnosti Sonja Borovčak, koja je 'akciju udžbenik' i pokrenula 'uskočiti' i pomoći roditeljima zagorskih školaraca u nabavci knjiga i to prema određenim socijalnim kriterijima.

Još je jednom napomenula kako se roditelji ne trebaju žuriti, jer prva dva do tri tjedna ni ne moraju imati sve udžbenike. Nakon 20. kolovoza škole će županiji dostaviti izvješće, pa će se vidjeti koliko je knjiga sakupljeno ili razmijenjeno, a tada će uslijediti i sastanak svih zagorskih ravnatelja škola.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook