Prethodni članak
Sljedeći članak

Neizdrživo je već od jutra, prži se cijela zemlja, ali jednu regiju čeka pakao: ‘Mogući su i kvarovi na infrastrukturi...‘

Vijesti iz Hrvatske...


U srijedu će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U drugom će dijelu dana na kopnu biti nestabilnije, uz jači razvoj oblaka te lokalne pljuskove s grmljavinom koji bi mjestimice mogli biti i izraženiji.

Ponekog pljuska može biti i na sjevernom Jadranu, uglavnom u unutrašnjosti Istre.

Puhat će slab vjetar, a na Jadranu umjeren jugozapadni.

Najniže jutarnje temperature zraka na kopnu kretat će se između 17 i 22 stupnjeva Celzija dok će na Jadranu biti nešto više - od 23 do 27 stupnjeva Celzija.

Najviše dnevne temperature kretat će se između 33 i 38 °C.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za svih osam hrvatskih regija. Izuzetno opasno vrijeme bit će tako u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj, kninskoj, riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji.
Svim regijama prijete toplinski valovi.

U osječkoj se regiji očekuje temperatura od 36 °C, u zagrebačkoj od 35 °C, u karlovačkoj od 36 °C, u gospićkoj od 34 °C, u kninskoj od 38 °C, u riječkoj od 35 °C, u splitskoj od 36 °C, a u dubrovačkoj od 35 °C.

"Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", glasi upozorenje DHMZ-a.

DHMZ je za četiri regije - osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku - izdao i žuto upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom i olujnih udara vjetra.

U osječkoj će regiji potencijalno opasno biti od 15 do 24 sati, a vjerojatnost grmljavine veća je od 30 posto.

U zagrebačkoj će regiji potencijalno opasno biti cijeli dan, a vjerojatnost grmljavine veća je od 40 posto.

U karlovačkoj i gospićkoj regiji potencijalno opasno bit će cijeli dan, a vjerojatnost grmljavine veća je od 50 posto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook