Prethodni članak
Sljedeći članak

Nekoliko umirovljeničkih domova preko noći poskupjelo za čak 50 posto

VIJESTI IZ HRVATSKE


Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon lanjskog poskupljenja za 30 posto, godinu dana kasnije domovi za starije i nemoćne osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji sada su opet podigli cijene za 50 posto.

Naime, od 1. rujna  poskupio je smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe Split u objektima na Zenti, u Vukovarskoj ulici te na Hvaru. Cijene su išle gore i u domu Lovret te onom na Visu. Na Zenti je smještaj za pokretne korisnike u dvokrevetnoj sobi bio 447 eura, a sada je 688 eura, piše portal mirovina.hr

Odluku o novim cijenama Upravno vijeće Doma donijelo je 30. kolovoza, a one su na snagu stupile već 1. rujna. Umirovljenici su ostali šokirani jer su im stigle nove uplatnice, a dio njih nema dovoljno sredstava da plate život u domu. 

Od 1. svibnja prošle godine cijene su išle gore za oko 30 posto, a odluka je donesena samo nekoliko dana ranije. U dvokrevetnoj sobi u objektu Zenta usluga je poskupjela na 447 eura za pokretne korisnike. Međutim, uz to treba platiti sve moguće dodatke, poput hladnjaka, balkona i ostaloga. Sada isti takav smještaj košta 688 eura, što je oko 50 posto više. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook