Prethodni članak
Sljedeći članak

Nema pravde za malog čovjeka

Napišite da u Zagorju nema pravde za malog čovjeka, jer ovo što se događa je nečuveno. Izgubili smo vjeru u pravosuđe, j


Napišite da u Zagorju nema pravde za malog čovjeka, jer ovo što se događa je nečuveno. Izgubili smo vjeru u pravosuđe, jer oslobođena je djevojka koja je kriva za smrt naših prijatelja i za teško ozljeđivanja naše djece«, potužila se Vjesnikovu novinaru Jasna Tukač, ponukana oslobađajućom presudom Ivani Skuliber (27) iz Poznanovca.

Kći bogatog zagorskog poduzetnika Ivana Skozrita u petak je na Općinskome sudu u Zlataru nepravomoćno oslobođena krivnje da je skrivila nesreću u kojoj je poginuo bračni par Brlečić i teško ozlijeđeno troje djece u Brlečićevu »audiju«.

Jasna Tukač je majka danas 19,5 - godišnjakinje, koja je teško stradala u nesreći 20. kolovoza 2000. u Zlataru. Djevojka koja je tada imala 12 godina, zadobila je teške ozljede lica sa prijelomom kosti, a danas joj je potrebna estetska operacija.

»Moje je dijete teško ozlijeđeno i ne čuje na desno uho, a Ivana je oslobođena krivnje. Ne želim ja zlo Ivani, ali ovo nije pravda da se netko tko je nakon dva dana tulumarenja, i navodno bez vozačke dozvole, sjeo za volan »BMW-a« i velikom se brzinom zaletio u automobil naših prijatelja i susjeda, da bude oslobođen.

»Sve nam je to od početka bilo sumnjivo, i to kad nam je odvjetnik rekao da je policija htjela mijenjati zapisnik s očevida. Uslijedio mučno suđenje koje je trajalo šest godina, izmjenjivali su se svjedoci i vještaci, sve dok cijeli postupak nije završio u Ivaninu korist«, očajna je Jasna.

Da stvar bude apsurdnija, Tukači su pravomoćno izgubili spor sa osiguravajućim društvom, obrazloženjem da je njihovo dijete krivo što se nije vezalo na zadnjemu sjedištu, te su upućeni da za naknadu štete tuže pokojnog Brlečića.

»Kada sam to pročitala, bila sam šokirana, baš kao i neistinama da su ozlijeđena djeca obeštećena od Skozrita. Ma, nas Ivana ni njezini nikada nisu nazvali i pitali kako je naša kći, niti smo od njih ikada primili ijednu lipu. Ne trebamo njihov novac, ali su se ponijeli krajnje neljudski«, tvrdi Tukač.

Inače, cijelo je Zagorje prošlog vikenda brujalo o tom slučaju, a većina je ostala zaprepaštena spomenutom sudskom odlukom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook