Prethodni članak
Sljedeći članak

NESLUŽBENI PODACI: HDZ-u 5 mandata, Kukuriku koaliciji 4

Prema nepotpunim i neslužbenim podacima izborni su pobjednici desna koalicija predvođena HDZ-om koja dobiva 35 do 36 posto, dok Kukuriku koalcija dobiva oko 30 posto glasova.


Prema nepotpunim i neslužbenim podacima , izborni su pobjednici desna koalicija predvođena HDZ-om koja dobiva 35 do 36 posto

Prvi neslužbeni kažu kako HDZ ima razloga za sreću. Prema nepotpunim i neslužbenim podacima izborni su pobjednici desna koalicija predvođena HDZ-om koja dobiva 35 do 36 posto, dok Kukuriku koalcija dobiva oko 30 posto glasova.

ORaH je na iznenađujuće dobrih 12 ili 13 posto dok je Save za Hrvatskau možda uhvatio 1 mandat jer su Labursti podbacili. i zasad su na oko 5 posto. U mnadatima to izlea sljedeće: 5 mandata dobiva HDZ-ova koalicija, 4 Kukuruiku koalciji predvođena SDP-om, siguran mandat ima OraH, a za sada 1 je uhvatio i Savez za Hrvatsku, no s obzirom na razvoj situacije SDP-ovci čak procjenjuje  da bi Mirela Holy i Orah mogli uhvatiti 2 mandata ukoliko svarno Lesarovi laburisti zabilježe već spomenutih 5 posto, a i Savez za Hrvatsku još nije siguran jer je malo iznad 5 posto što iako je iznad praga ne granatira uvijek mandat.

Sudeći prema svim relevantnim prognozama i analizama za 1 mandat u EP bit će potrebno skupiti 7 do 7,5 posto glasova.

U Krapini HDZ dobiva oko 60%, a SDP 37%.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook