Prethodni članak
Sljedeći članak

NETKO LAŽE: Ministrica tvrdi da je obrana od tuče počela prije osam dana


O posljednjoj tuči i protugradnoj obrani ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je ustvrdila da je obrana počela 15. lipnja te da je Državni hidrometeorološki zavod zadužen za njezino provođenje za što su osigurana potrebna sredstva, prenose 24 sata.

"Više puta smo čuli što nadležna državna tijela, stručnjaci, znanstvenici misle o učinkovitosti tog sustava, što misle svjetske organizacije. U ovom trenutku bih htjela poručiti i poslati umirujuću poruku našim poljoprivrednicima. Sustav će se primjenjivati na način kako je to predvidio DHMZ", rekla je Vučković.

No, podsjetimo, predsjednik Udruge rakatara protugradne obrane Hrvatske, Josip Salatko, već je nekoliko puta ovog tjedna javno ustvrdio kako obrana od tuče nije počela 01. svibnja, što je trebala prema zakonu, niti je počela 15. lipnja, kako je najavio DHMZ.

I danas, 23. lipnja, kaže Salatko, ne samo da obrana od tuče nije počela, nego raketari, odnosno, operateri prizemnih generatora, još uvijek nisu niti dobili potrebnu otopinu srebrovog jodida. - A čime da se branimo od tuče kad nam još nije ni dostavljena otopina? To je laž da je obrana od tuče počela - kaže Salatko.

U svakom slučaju, ili ministrica, ili Salatko, netko laže.

A možda se jednostavno radi o zabuni. Možda je ministrica htjela reći da je obrana od tuče 'trebala početi' 15. lipnja, a ne da je počela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook