Prethodni članak
Sljedeći članak

Nevjerica među župljanima: Svećeniku poništili tisuće krštenja jer je krivo izgovarao jednu riječ

Samo jedna jedina kriva riječ koju je godinama izgovarao svećenik u Americi bila je dovoljna za poništenje tisuća sakramenata krštenja. Neki će sada morati ponoviti i druge sakramente...


Za tisuće ljudi koji su kršteni u jednoj crkvi u Arizoni - sakrament krštenja postao je nevažeći. Umjesto "Ja te krstim u ime Oca i Sina i Duha Svetoga", svećenik je 16 godina izgovarao rečenicu "Mi te krstimo u ime Oca i Sina i Duha Svetoga."

Ovo je jedna od onih stvari koja uistinu nije napravljena s lošim namjerama. Mislim da se takve stvari mogu oprostiti", smatra župljanka Andrea Reyes.

Ne i za Vatikan. Zbog samo jedne krive riječi svi sakramenti krštenja su poništeni, a svećenik je svojevoljno napustio župu, prenosi Dnevnik.hr

"Definitivno je teško reći zbogom. Na posljednjoj misi, stvarno nije htio otići, bio je popriličan odaziv, ovacije župljana. Stajali su ispred s natpisima, poželjeli mu dobro i opraštali se", ispričala je Christina Moishe Collins.

"Vatikan kaže da ne možete slobodno tumačiti nešto tako važno kao što je sakrament. Stoga, bez obzira na to koliko će kaosa ovo stvoriti u ponovnim krštenjima, Vatikan o tome neće pregovarati", objasnila je Nicole Winfield, novinarka Associated Pressa.

Svi kojima je sakrament poništen, morat će se ponovno krstiti. Iz biskupije su poručili kako će vjernici koji su naknadno primili i druge sakramente, vjerojatno i njih morati ponoviti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook