Prethodni članak
Sljedeći članak

NGH Grupa otvorila novu betonaru: Prvi u Hrvatskoj proizvodit ćemo beton s recikliranim materijalima

Grupacija je proslavila 30 godina djelovanja


Otvorenjem 2 i pol milijuna vrijedne betonare u Mokricama u Oroslavju, NGH Grupa proslavila je 30 godina rada.

Tvrtka koja je krenula 1993. s radom kao mali obiteljski biznis profilirana se u eminentnu tvrtku i pozicionirala među najbolje građevinare u Hrvatskoj, koja je otvorenjem velike betonare krenula u jednom novom smjeru, održivog razvoja.

Direktor betonare Franjo Dominković pojasnio je kako je novo postrojenje u Mokricama, s izgradnjom i opremanjem, vrijedno oko 2 i pol milijuna eura te da će sada moći betonom opskrbljivati cijelo Zagorje. No, ono što je najvažnije za spomenuti jest komponenta održivog razvoja, odnosno postrojenje za reciklažu.

– Priča oko ekološke svijesti ove tvrtke počela je još kada smo izgradili reciklažno dvorište za građevinski materijal, a s ovim reciklažnim dijelom u novoj betonari moći ćemo materijale koji više nisu za konstrukcijsku namjenu pretvoriti u nove materijale s konstrukcijskom namjenom. Ni jedna betonara u Hrvatskoj ne proizvodi betone s recikliranim materijalima, mi ćemo u tome biti prvi, što je na zapadu normalna praksa – istaknuo je Dominković.

Direktor i vlasnik tvrtke Mladen Hren istaknuo je kako je tvrtka posljednjih godina u jednoj velikoj uzlaznoj putanji poslovanja. Povećan je broj zaposlenih, rastu prihodi. – Odličili smo 2021. godine napraviti zaokret, zaposlili smo visokoobrazovane ljude, pojačali menadžment. Imamo jaku upravu i kroz velike, ozbiljne edukacije, timski rad, razne teambuildinge smo pojačali poslovni duh i kulturu tvrtke – rekao je Hren.

Naglasio je kako su već sada pokazatelji kako će prihodi ove godine biti sto posto veći nego lani. – To povećanje rezultat je nesretnog potresa. No, mi smo osjetili pravu priliku i ušli u velike projekte protupotresne obnove ove godine iz Fonda solidarnosti i to je razlog što su nam prihodi takvi. No, činjenica je i da je sve te poslove trebalo odraditi, animirati masu kooperanata, da bismo priveli projekte kraju – rekao je Hren, naglasivši kako NGH Grupa ima više od 200 zaposlenih, a još sigurno toliko ih je kroz 25 kooperanata radilo na projektima protupotresne obnove.

Osim na projekte, u ovih 30 godina ponosan je, kaže Hren, na ljude i poslovno - obiteljsko okruženje koje je stvoreno. – Betonare, nekretnine i pokretnine važne su za poslovanje tvrtke, no najvažnije je stvoriti dobar tim, graditi dobar kolektiv i na to smo najviše ponosni – rekao je.

Osim kolektivu, zahvalio je i svim partnerima i prijateljima s kojima NGH grupa surađuje, od kojih su mnogi prisustvovali svečanom otvorenju betonare i proslavi u Mokricama, koje su blagoslovili i svećenici iz Gornje Stubice, Oroslavja i Stubičkih Toplica.

Osvrnuo se Hren i na buduće projekte i nove investicije, koji se odnose i na druge dijelove grupacije, obzirom da NGH grupa osim NGH Betona i NGH Gradnje ima i NGH agro proizvodnju vina i bučinog ulja te ugostiteljstvo Punkt Beer House.

– Prva investicija kreće već sad, idemo u usavršavanje i modernizaciju proizvodnje betonske galanterije u pogonu u Donjoj Stubici. A što se tiče druge investicije, ona se odnosi na izgradnju vinarije. Kupili smo vinariju Matoš u Mariji Bistrici, pa smo u fazi preseljenja vina i opreme u tu vinariju, Vinariju Hren. No, u pripremi su projekti  za EU omotnice za izgradnju i opremanje vinarije, kušaonu, restoran i smještajne kapacitete, što očekujemo krajem godine – najavio je Mladen Hren.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook