Prethodni članak
Sljedeći članak

NIJE GOTOVO: Porazi naših susjeda Vatrene mogu odvesti u osminu finala


Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Hrvatska je u posljednjoj utakmici po skupinama na Europskom prvenstvu dramatično remizirala s Italijom, primivši izjednačujući pogodak u 8. minuti sučeve nadoknade.

Ispušteno vodstvo i propuštena prilika za pobjedu nad Italijom, nakon koje bi Hrvatska zauzela drugo mjesto u skupini i plasirala se u osminu finala Europskog prvenstva, izazvala je  veliku tugu među Vatrenima.

No, ipak, još nije sve gotovo i naši reprezentativci još ne mogu pakirati kofere.

Podsjetimo, u ovom formatu natjecanja u osminu finala ulaze sve prvoplasirane i drugoplasirane momčadi iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Dakle, barem dvije trećeplasirane reprezentacije moraju biti lošije od Vatrenih poslije završenih skupina na Euru. 

Teoretski, Hrvatskoj bi na ruku mogla ići još dva rezultata.

U skupini C Engleska bi trebala sa što većom razlikom (barem tri pogotka) pobijediti Sloveniju te je ostaviti na dva boda i dovesti njenu gol-razliku u sferu negativne.

Istovremeno, Danci bi trebali pobijediti Srbiju.

Ili to, ili se mora poklopiti stanje u skupini F gdje bi Turci i Portugalci morali dobiti Čehe i Gruzijce u zadnjem kolu te ih ostaviti na jednom bodu.

To je ipak nešto realnija opcija. 

No, ostane li i Slovenija na 2 boda i pretrpi li minimalan poraz od Engleske, to Hrvatskoj neće biti dosta...

Dakle, u utorak od 21 sat, Hrvati će zasigurno navijati protiv svojih susjeda, Srba i Slovenaca, a pogotovo će navijati da Slovenija doživi težak poraz od Engleza.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook