Prethodni članak
Sljedeći članak

Nikolina iz Dubrovnika je Prvi glas Zagorja

Završen Festival pjevača amatera u Svetom Križu Začretju


Završen je Festival pjevača amatera u Svetom Križu Začretju, središnji događaj istoimene velike manifestacije, koja i ove godine oduševljava brojne posjetitelje. 
Nastupili su pjevači i pjevačice, njih 14 iz Dubrovnika, Lošinja, Zagreba, Dugog Sela, Čakovca, Varaždina, Mača, Krapine i Huma na Sutli, te par okolnih mjesta oko Začretja. Voditelj je bio Mirko Fodor, a aranžer i dirigent festivala Robert Mihovlić, a Nino Krznar i Robert Mihovilić umjetnički voditelji festivala te su za festivalski orkestar raspisali sve aranžmane i na audicijama odabrali kandidate.

Oni su otpjevali ukupno 28 pjesama, svatko od njih po jednu kajkavsku i jednu zabavnu.  

Pobjedu je odnijela Nikolina Družić iz Dubrovnika, a nagradu joj je dodijelio župan Željko Kolar. 

Nagradu za najbolju izvedbu kajkavske popevke dobio Lucijan Novak iz Čakovca.

Stručni žiri u sastavu: Siniša Leopold, Valentina Mekovec Gabud, Radovan Novina, Martina Jakuš, Robert Mihovilić i Nino Krznar, drugu nagradu je dodijelio Lovri Soriću iz Lošinja, 

a treću Saši Vidović iz Krapine. 

Nagradu za najbolju debitanticu dobila je Ella Ranogajec Inkret.

VELIKU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Festival su pratili mnogi, između ostalih i župan KZŽ Željko Kolar, Saborski zastupnici Zoran Gregurović ujedno i gradonačelnik Krapine, Anita Curiš Krok, ujedno i načelnica Konjščine i Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica Zlatara, domaći načelnik Marko Kos. 

Po završetku samog festivala nastavljen je program uz Klapu Rišpet.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook