Prethodni članak
Sljedeći članak

Niz događanja i veliki broj posjetitelja obilježili vikend u Općini Jesenje koja slavi Dan Općine, Župe i OŠ Gornje Jesenje


Uoči same svečane sjednice, nizom događanja tijekom vikenda nastavljeno je obilježavanje Dana Općine Jesenje, Župe i Osnovne škole Gornje Jesenje. 

U subotu je tako održano natjecanje u kuhanju gulaša, u organizaciji Općine Jesenje i udruga na igralištu OŠ u Gornjem Jesenju. Najbolji u spravljanju gulaša ove su godine bili članovi Lovačkog društva "Kuna" Gornje Jesenje. Održane su i Šumske igre u organizaciji Udruge privatnih šumovlasnika "Jela" Jesenje.

Večernji sati bili su rezervirani za tradicionalni "Ivanjski krijes" u organizaciji kuburaško društvo "Kubure Jesenja" i Župa Gornje Jesenje, nakon čega je služena Sveta misa u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Subotnja večer je završila zabavom pod šatorom uz domaći sastav Pajdaši.

Ništa manje događaja i posjetitelja nije bilo ni u nedjelju. Nakon svečane mise povodom Dana Župe i Općine u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja održan je domjenak za mještane i goste u organizaciji Općine Jesenje, LD Kuna te Udruge vinogradara Sveti Martin Jesenje.

U poslijepodnevnim satima najmlađi mještani uživali su u "Dječjem danu" u organizaciji Dječjeg vrtića Jesenje, AKUD ŽK, Udruge distrofičara Krapina, OŠ G. Jesenje te DVD-a Gornje Jesenje.       

    

Bogati nedjeljni program završio je dramskom večeri na kojoj je nastupila Dramska skupina KUD-a "Naša lipa" Tuhelj i dramska skupina O.Š. Gornje Jesenje.

Dan Općine Jesenje, Župe i Osnovne škole Gornje Jesenje čestitali su čelni ljudi Općine.

Svim našim mještankama i mještanima upućujemo iskrene čestitke povodom Dana Općine, Župe i Osnovne škole Gornje Jesenje te blagdana svetog Ivana Krstitelja, našeg nebeskog zaštitnika. Zahvala svima koji svojim radom trudom, zalaganjem i entuzijazmom doprinose napretku i  razvoju našeg Jesenja. Ponosni smo na dosadašnja postignuća, veselimo se projektima koji nam predstoje u nadolazećim vremenima i vjerujemo da ćemo, kao i dosad, zajedničkim zalaganjem doprinijeti njihovoj realizaciji, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijeg života sviju nas – stoji u čestitci koju potpisuju načelnik Dario Cvrtila, predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Draganić i članovi.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u ponedjeljak svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Jesenje u 12.00 sati u Domu kulture. Prije toga u 10.00 sati bit će polaganje vijenaca kod križa na mjesnom groblju.

Nakon svečane sjednice slijede Dani otvorenog podruma u organizaciji Udruge vinogradara Sveti Martin Jesenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook