Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova akcija Uskoka: Uhićenja u nekoliko gradova. Među uhićenima i jedno ''veliko ime''


Kako je potvrdio USKOK, u tijeku uhićenja zbog sumnje na korupciju.

''Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi PNUSKOK. Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost'' - stoji u priopćenju USKOK-a.

U današnjoj akciji USKOK-a uhićen Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, piše Večernji

Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC), uhićen je jutros u sklopu istrage oko malverzacija u toj državnoj cestarskoj tvrtki. Škorić je iznenada podnio ostavku krajem kolovoza ove godine.

To je prilikom izjavio: "Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest.  Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti  i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage". Škorić je u HC-u radio od 2005., a predsjednik Uprave bio je od listopada 2017. godine.

O uhićenjima se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.  "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.  U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook