Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVA ATRAKCIJA U ZAGORJU: Moderni, ručno oslikani kontejneri s terasama na vrhu

Nakon što su atraktivne drvene kućice oslikane zagorskim tradicijskim motivima postale prava atrakcija na brojnim festivalima i događanjima, Wood mood projekt osmislio je još jednu, novu, urbaniju priču


Kad je pred gotovo dvije godine osmišljen koncert Wood mood, koji je osmislio tradicionalne drvene kućice oslikane najpoznatijim zagorskim motivima, odnosno licitarima i dječjim drvenim igračkama, donio je osvježenje brojnim festivalima i manifestacija po Zagorju, koje su ih koristile za ugostiteljsku ponudu.

Jedinstvena festivalska logistika

Wood mood postao je brend koji je ponudio festivalsku logistiku u kojoj su upravo te drvene kućice s prepoznatljivim plavim, crvenim, zelenim i žutim bojama, kakve su karakteristične za tradicijske drvene igračke, bilo nešto novo i atraktivno, kako organizatorima koji su ih unajmljivali za svoje evente, tako i posjetiteljima. – Te smo drvene kućice sami proizveli i oslikali i vrlo su tražene po Zagorju. No, kako bismo mogli ponuditi i jedan malo drugačiji, a opet originalan koncept s kojim bismo se širili i van Zagorja i prilagodili se tom tržištu, ove godine osmislili smo kontejnere koji sada nude jednu urbanu priču – pojasnio je Kruno Vlahović iz projekta Wood mood.

Kontejneri su čelične konstrukcije, no obučeni u drvo. Također su ugostiteljske namjene, a njihova je posebnost što sadrže i terasu, a oslikani su također ručno, što im daje dodanu vrijednost i posebnost. – Dva su kontejnera već gotova i u funkciji, a u pripremi su još četiri. Sadrže terase od 25 kvadrata, koje su izuzetno atraktivne, posebice za koncertna događanja. Inače, primjena kontejnera može biti zaista široka, tako da smo i njih sada uveli u Wood mood ponudu – kaže Vlahović.

Koliko su atraktivni, pokazalo se na prošlotjednom koncertu Gibonnija kod Spomenika Matiji Gupcu, gdje je terasa, koju u ovom slučaju možemo nazvati VIP zonom, vrlo brzo rasprodana, a pružila je jedinstveno uživanje u koncertu, s pogledom 'oči u oči' na spomenik Gupca. Upravo je i to ideja koncepta s podignutom terasom, da ugostiteljska ponuda onoga tko iznajmi kontejner bude na jednom višem nivou, s, mogli bismo reći, premium prizvukom.

Moderni stil oslikavanja

Kontejnere je oslikala mlada zagorska umjetnica Jana Đurđević i to jednom modernim street art stilom. – Obzirom da puno radim na papiru, ovo mi je bio jedan novi izazov, pa je bilo zanimljivije raditi i drago mi je da sam cijelom tom konceptu mogla dati svoj doprinos na jedan novi i zanimljiv začin – istaknula je Jana Đurđević, koja radi kao profesorica u školi, a bavi se slikanjem portreta, karikatura i slično, kao i oslikavanjem zidova.

Dosad je radila brojna likovna rješenja po privatnim narudžbama, a jedna od većih projekata bilo joj je osmišljavanje idejnog rješenja vitraja u novoobnovljenoj crkvi u Donjoj Stubici, dok trenutno radi na ilustracijama za jednu dječju knjigu. Za oslikavanje kontejnera koristila je moderne boje koje prate trendove, poput ružičaste, zelene, ljubičaste, prilagođene vanjskim uvjetima.

 – Što se tiče motiva, oni su u skladu s budućim namjenama kontejnera. Obzirom da su to festivalske kućice, dotaknula sam se tema hrane, pića i glazbe, pa su neki od motiva note i instrumenti, prehrambeni proizvodi, piće i napici – rekla je Jana. Obzirom da su se tradicijske drvene kućice oslikane prepoznatljivim zagorskim motivima pokazale izuzetno oku ugodnima na brojnim događanjima po Zagorju, ne sumnjamo da će isti, ili veći uspjeh postići i ovi kontejneri, kao jedan moderan street art koncept s jedinstvenim terasama s najboljim pogledom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook