Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVE ATRAKCIJE: Trakošćan će dobiti žičaru, kamp i bazene!


Kraj kolovoza obilježio je završetak radova na izmuljivanju Trakošćanskog jezera, a početkom rujna zbog obilnih kiša već je započelo i njegovo punjenje. Osim vraćanja stare vizure Dvoru Trakošćan, u planu je i obogatiti turističku ponudu tog cijelog kraja, a o tome je evarazdin u svom eTV studiju razgovarao s načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom.

Kako je istaknuo Poljak, osim što je dovršeno izmuljivanje jezera, paralelno su se izvodili i radovi u suradnji Hrvatskih voda i Dvora Trakošćan na uređenju šetnice, a u planu je i izgradnja visećeg mosta. Jedan od projekata koji su u planu i dodatno bi promijenili vizuru Trakošćana, ističe Poljak, jest i izgradnja žicare koja bi trebala voditi prema Ravnoj gori.

 - To je jedan od projekata koje sam napomenuo 2021. Godine da će se u financijskom razdoblju od 2021.-2027. Realizirati. Naravno, sa izmjenom prostornog plana smo krenuli i to je trajalo više od dvije godine. Žičara Trakošćan tako je ušla kao linijska infrastruktura. Sada smo u tijeku raspisivanja natječaja za izradu idejnog projekta, dobivanje svih uvjeta i utjecaja na okoliš što je potrebno te na kraju i raspisivanje natječaja za izgradnju, odnosno koncesiju same žičare – kazao je Poljak.

Osim što je u prostorni plan ušla žičara, ušao je još jedan važan projekt za to područje – izgradnja autokampa.

- Definirali smo parcelu i projekt je pred ishođenje građevinske dozvole. U planu je da se kamp smjesti na livadu nasuprot Tonkine kuće. To je oko dva kilometara od graničnog prijelaza Macelj što je izuzetno povoljna destinacija za sve turiste koji prolaze prema Zagrebu i moru. Na povratku mogu jednostavno tu stati i prespavati. U kampu su planirana i dva bazena sa dodatnim sadržajima. Vjerujem da će ta destinacija postati atraktivna, ne samo za naše turiste, već pogotovo za one koji su u nekom tranzitu. Općina Bednja i Varaždinska županija ima izuzetno dobru i bogatu ponudu – zaključio je Poljak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook