Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ je Stjepan Skuliber

Župan Željko Kolar donio je 18. lipnja odluku o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenice načelnika i članova Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije


Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ, imenovan je načelnikom Stožera, a Petra Vrančić Lež, pročelnica Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove zamjenica je načelnika. Novi sastav Stožera predstavio je danas na konferenciji za medije župan Željko Kolar.

U Stožer su imenovani kao članovi Josip Cigula, voditelj Službe civilne zaštite Krapina, Stjepan Bručić, pročelnik Upravnog odjela u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Marija Bedeniković, savjetnica za civilnu zaštitu u Upravnom odjelu za opće i zajedničke poslove, Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ, Marijan Lovrenčić, županijski vatrogasni zapovjednik, Željko Košutić, načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske, Davor Šimunović, ravnatelj Društva Crvenog križa KZŽ, Nenad Capar, dopročelnik HGSS – a Stanice Zlatar Bistrica, Tomislav Jadan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Stjepan Sirovec, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ.

- Sastav stožera je ostao skoro isti, osim što imamo novog načelnika. Skuliber kao predsjednik VZ KZŽ i vrhunski stručnjak za vatrogastvo, ima dugogodišnji staž u operativnim snagama, staložen je, operativan, stručan, odgovoran, karakteristike koje ima kao profesionalac i čovjek su bile više nego dovoljen za argumente da njega imenujemo za načelnika. Petra dobro poznaje operativne snage, a suradnja s njima neće za nju biti ništa novoga. Stožer se momentalno bavi najviše koronom i pandemijom, ali to nije njegova jedina zadaća. Stožer koordinira prilikom elementarnih nesreća i nepogoda, zato i jesu ti ljudi iz operativnih snaga u stom Stožeru. Ti su i vježne koje organiziramo par pita godišnje, svaka naša ustanova za sebe je izvježbana na viskokm europskom nivou, kada sve operativne snage dobijemo na jednu lokaciju, tada ta koordinacija i naša uvježbanost dodatno dolazi do izražaja i zato organiziramo takve vježbe. ove godine odnosno prošle smo imali 2 potresa velike snage, nije bilo potrebe za većim operativnim djelovanjima naših operativnih snaga niti sazivati stožer za te događaje na svu sreću – rekao je župan Kolar.

Ni danas nema novozaraženih

Na području Krapinsko - zagorske županije danas nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavile su se 2 osobe te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko - zagorske županije iznosi 16. U samoizolaciji se nalazi 29 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 2 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru. U posljednja 24 sata nema preminulih COVID pozitivnih osoba.

Župan je dodao je da je epidemiološka situacija na području županije vrlo dobra, no to nije razlog da se opustimo. - Mjere će još olabaviti, no neka pravila igre i dalje postoje, a trajni je poziv ljudima da se cijepe, traje i akcija za besplatne karte za kupanje – dodao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook